Ana Sayfa Güncel, GÜNDEM 18 Temmuz 2023 127 Görüntüleme

TORAMAN: “HASAR TESPİTLERİNİ BİTİRDİK, HAK SAHİBİ SÜREÇLERİ DEVAM EDİYOR”

Elazığ Valisi Dr. Ömer Toraman, 2023 yılı içerisinde Elâzığ’da deprem sonrası yapılan çalışmaların yanı sıra yatırım çalışmalarının da devam edeceğini söyledi. Vali Toraman, il koordinasyon kurulu toplantısında konuştu.

İl Koordinasyon Kurulu toplantısı, Elazığ Valisi Dr. Ömer Toraman Başkanlığında toplandı. Toplantıya; birim müdürleri, ilçe, belde belediye başkanları, il genel meclisi üyeleri katıldı.

Elazığ Valisi Dr. Ömer Toraman, 6 Şubatta meydana gelen asrın felaketi sonrasında Elazığ’da yapılan çalışmalarda, vatandaş ve kamu kurumları ile birlikte hareket ettiklerini söyledi. Toraman, “Hasar tespitlerini bitirdik, hak sahibi süreçleri devam ediyor. Tabi arkasından da iyileştirme faaliyeti dediğimiz konutların yapımı, vatandaşa teslimi gibi yine zor bir süreci bizler bekliyor. Çok şükür 2020 depreminden dolayı bizim bütün kamu kurum ve kuruluşlarımız, belediyemiz, tüm vatandaşlarımız deprem sonrası süreçler hakkında hem bilgili hem de tecrübeli bundan da çok istifade ediyoruz. Özellikle kamu kurum ve kuruluşlarda, belediyelerde çalışan arkadaşlarımız deprem sonrası faaliyetlerle ilgili bizim için bir avantaj oluştu işlerimiz kolay yürüyor” dedi.

Yılın kalan yarısında deprem faaliyetlerinin yanı sıra yatırım faaliyetlerinin de devam edeceğini kaydeden Vali Toraman, deprem bölgesi illerine yatırımcı kuruluşların öncelik verdiğini söyledi. Toraman, “Deprem bölgesi illerine yatırımcı kuruluşlar öncelik veriyorlar inşallah bizde bundan istifade ediyoruz. Bakanlıklarımızdan yeni yapacakları yatırımlarda deprem bölgesi iller öncelikli iller kapsamında değerlendiriliyor” ifadelerini kullandı.

 

 

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com