Ana Sayfa Güncel, GÜNDEM, ÖZEL HABER, Uncategorized 19 Temmuz 2023 812 Görüntüleme

GÜNEYKENT MAHALLE MUHTARI NECATİ KARATAŞ: : ”GÜNEYKENT MAHALLESİ SAKİNLERİ İKİ YILDIR EZAN SESİNİ DUYMUYOR”

Elazığ Güneykent TOKİ konutlarında yaşayan vatandaşlar sosyal yapıların eksikliğinden ve ulaşım sıkıntısından dolayı mağduriyet yaşıyorlar. Vatandaşlar ve mahalle muhtarı HARPUTTİMES Haber aracılığı ile seslerini yetkililere duyurarak sorunlarının çözülmesini istediklerini söylediler.

MUHTAR KARATAŞ: ”GÜNEYKENT MAHALLESİ SAKİNLERİ İKİ YILDIR EZAN SESİNİ DUYMUYOR”

Elazığ Güneykent TOKİ Mahallesinde yaşayan vatandaşlar sosyal yapılardan ve ulaşım sıkıntısından muzdaripler. Mahalle Muhtarı Necati Karataş, Güneykent Mahallesi’nde sosyal yapılanmanın henüz tamamlanmadığını ve vatandaşların ibadetlerini yapabilecekleri bir caminin bile olmadığını belirterek:” Burada 5 bine tekabül eden alanda hiçbir sosyal donatı yok. Sadece okul var. Bu bölgeye hitap eden bir market, bir berber, bir cami yok. Bu bölgede insanlarımız teravih namazını kılamıyor, Cuma namazına gidemiyorlar. İki yıldır bu bölgedeki insanlarımız ezan sesi duymuyor. Biz an önce bu eksikliklerin giderilmesini istiyoruz.” dedi.

KARATAŞ:” SORUNLARIMIZIN ÇÖZÜMÜ İÇİN VERİLEN SÖZLERİN TUTULACAĞINA İNANIYORUZ”

Mahallenin 5 bin konuta tekabül eden bir alanda olduğuna dikkat çeken Karataş açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

”2020 Elazığ Depreminden sonra bu bölgeye Bizmişen ve Yemişlik denen bölgede toplamda 12 bin konutluk bir rezerv oluşturdular. Toplamda 4 bölgeye ayrıldı. Büyük bir alana 34 etaplık 12 bin konut inşa edildi. 12 bin konutun inşasıyla birlikte sosyal donatı anlamında çok ciddi eksiklikler oluştu. Toplamda 5 bin konutun olduğu bir alanda hiç bir sosyal donatının olmadığı bir mahalle olduk. Burada sağlık ocağı, cami alışveriş yapacağımız bir market, taziye evimiz yani hiçbir donatının olmadığı bir mahalle gibiyiz. Ankara da bu anlamda görüşmelerimizi yaptık. Sosyal donatıyı oluşturacak yapıların yapılması ile ilgili sözümüzü aldık. Dükkanların, sosyal alanların oluşturacağı bir çok yapının sözünü aldık. Cami, taziye evi, kasap, berber, marketlerin olabileceği 5 bölge olarak belirlenen alanda 70 m2’lik dükkânlar inşa edilecek. Bunlar genel sorunlarımızı bitirecek. Bunlar ulaşıma da etki ediyordu. Bir ekmek, domates almak için şehre gitmek zorunda kalıyordu. Ama bu donatılar yapıldıktan sonra ulaşım sıkıntısı da çözülecek. Destek olan milletvekillerimize teşekkür ederiz. Ankara da yetkili makamlara ulaşmamızı kolaylaştırdılar.”

TOKİ KONUTLARINDA AİDATLAR EV TAKSİDİ KADAR OLDU, VATANDAŞLAR ÖDEMEKTE ZORLANIYOR

Mahallemizin genel tablosuna baktığımız zaman büyük ölçüde dar gelirli insanlar oturuyor. Düne kadar doğalgaz, elektrik yardımını devlet karşılıyordu. Isınma giderlerini devlet karşılıyordu. Ama şu an itibarıyla merkezi sistem olduğundan dolayı sosyal destek alamıyorlar. Yakıt ve aidatların çok yüksek olması da bu insanlara ciddi manada mağduriyet yaşatıyor. Bu konuda da yetkililerden destek istiyoruz. Aidatların yüksek olması vatandaşa bir mağduriyet daha yaşatıyor. Biz diyoruz ki devletin evlere ödetmiş olduğu taksitlere tekabül eden bir aidat bedeli oluştu. Buna bir çözüm bulunmalı ve son verilmeli. Aksi takdirde vatandaşlar maddi noktada çok ciddi sıkıntılar yaşayacaklardır.

MAHALLEMİZE AİT MİNİBÜS-OTOBÜS HATTI AÇILMALI

Güneykent Mahallesi’nde yaşayan vatandaşların en ufak bir işi için bile şehir merkezine gitmek zorunda kaldıklarını hatırlatan Mahalle Muhtarı Necati Karataş, özellikle merkezi noktalara ulaşımı sağlamak için mahalleye ait bir otobüs-minibüs hattı olması gerektiğini söyledi. Karataş:

”Otobüs ve ulaşımla ilgili olarak sosyal donatılarımız yapıldığı zaman sıkıntımızın biteceğini düşünüyoruz. Ayrıca minibüslerin de yaşattığı sıkıntılar var. Bunlar da kendi bölgemiz olmayan Güneykent’ten çıkan minibüslerin Hicret bölgesinden geçmesi bizim bu bölgeye hiçbir faydası yok. Belediyenin, valiliğin, tapunun devlet dairelerinin oluşturduğu alanlardan geçmeyen ulaşım araçlarının bu mahalleye bir faydası yok. Bizlere Ataşehir-Sürsürü hatları açılmalı. Ya da Güneykent şu an şehrin en büyük mahallelerinden biri. Kendine ait bir hattın açılması lazım. Tapuya, doğalgaza, elektriğe belediyeye, okullara ulaşımın rahatlatılması lazım.” dedi.

YÜKLENİCİ FİRMALAR TAAHHÜTLERİNİ YERİNE GETİRMEDİLER, BUNA GÖZ YUMANLAR DA EN AZ ONLAR KADAR SORUMLUDUR

Yüklenici firma taahhüt etmiş oldukları işleri yerine getirmediler. Genel itibarı ile 2 yılı dolduktan sonra gitmeleri gerekirken, vatandaşa ilk günden beri, iki yılı dolmalarına rağmen taahhüt ettikleri işleri talep etmelerine rağmen sorunlar çözülmedi. Şu an asansörü çalışmayan, bodrumlarına su dolan, pervazlarından havaların geldiği, kapı kollarının kırıldığı, fayansların parçalandığı bir durumda. Bu yüklenici firmalara ciddi manada bir yaptırım uygulanmalı. Taahhüt ettikleri işleri yapmayanlar ihalelere sokulmamalı. Aksi takdirde vatandaşa yansıyan olumsuzluklar, devletten çalınan mallar olacaktır. Buna göz yuman da sorumludur. Göz yumulmaması gerekir. Vatandaşları mağdur etmeyin. Depremzedeler genel itibarı ile huzur içinde yaşayacakları evlere geçmişken, huzurlarını engelleri kaldırmalarını istiyoruz. Yapılan konutlar çok güzel ama yüklenici firmalar yerlerine getirmeleri işleri yapmadıkları için mutlu ve huzurlu olmaları gereken depremzede sakinlerimiz şu an bu sıkıntılarla uğraşıyorlar.

BU BÖLGEDE İNSANLARIMIZ 2 YILDIR EZAN SESİ DUYMUYOR, TERAVİH VE CUMA NAMAZLARINA GİDEMİYOR

Burası 5 bin konutluk büyük bir bölge Burada 5 bine tekabül eden alanda hiçbir sosyal donatı yok. Sadece okul var. Bu bölgeye hitap eden bir market, bir berber, bir cami yok. Bu bölgede insanlarımız teravih namazını kılamıyor, Cuma namazına gidemiyorlar. İki yıldır bu bölgedeki insanlarımız ezan sesi duymuyor. Biz an önce bu eksikliklerin giderilmesini istiyoruz.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com