Ana Sayfa Güncel, GÜNDEM, Uncategorized 23 Temmuz 2023 96 Görüntüleme

BAŞKAN DEMİRCİ: BASIN DEMOKRASİMİZİN SİGORTASIDIR

BAŞKAN DEMİRCİ’DEN 24 TEMMUZ GAZETECİLER VE BASIN BAYRAMI KUTLAMA MESAJI!
BAŞKAN DEMİRCİ: BASIN DEMOKRASİMİZİN SİGORTASIDIR
Ziver Holding Yönetim Kurulu Başkanı Veysel Demirci, “24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı” münasebetiyle bir kutlama mesajı yayımladı.
Türk basınından sansürün 24 Temmuz 1908 tarihinde kaldırılışının yıldönümünde, Ziver Holding Yönetim Kurulu Başkanı Veysel Demirci, halkın doğru haber alma hak ve hürriyetini sağlamak için emek veren tüm medya mensuplarının bu özel gününü kutladı.
“EN TEMEL İNSAN HAKLARINDAN HABER ALMA HAKKININ ETKİLİ ARACI BASINIMIZDIR”
24 Temmuz 1908 tarihinde basında sansürün kaldırılması ile demokrasi ve özgürlük yolunda önemli bir adım atıldığını ifade eden Başkan Demirci; “Basın demokrasimizin sigortasıdır. Haber alma özgürlüğünün dönüm noktası olarak nitelendirebileceğimiz bu adımın bir göstergesi olarak, her yıl 24 Temmuz günü “Gazeteciler ve Basın Bayramı” olarak kutlanmaktadır. Hızla gelişen günümüz dünyasında etkinliği her geçen gün artan ve demokrasimizin ayrılmaz unsuru haline gelmiş olan basın ve yayın kuruluşlarımız, gerek dünyadaki gerekse ülkemizdeki gelişmeleri, doğru, tarafsız ve hızlı bir şekilde kamuoyunun bilgisine sunarak toplumu aydınlatmak gibi büyük bir görev ve sorumluluğu da üstlenmişlerdir. En temel insan haklarından haber alma hakkının etkili aracı basınımızdır. Şeffaf ve hesap verebilir bir yönetim anlayışının oluşumuna ve toplumumuzda demokrasinin yerleşip güçlenmesine de katkı sağlamaktadır” dedi.

“BASIN, DEMOKRATİK TOPLUM DÜZENİNİN KORUNMASININ EN BÜYÜK GÜVENCESİDİR”

Bu duygu ve düşüncelerle Başkan Demirci; Toplumsal değerlere saygılı, sorumluluk bilinci içinde, tarafsız bir anlayışla görevini yerine getiren basın, demokratik toplum düzeninin korunmasının en büyük güvencesidir. Ülkemizin menfaatlerini ve kamu düzeninin korunmasını göz ardı etmeden, her türlü zor şartlar altında gelişen olayların kamuoyuna duyurulması, halkın bilgilendirilmesi ve aydınlatılması görevini yerine getiren, değerlere saygılı, kişisel hak ve özgürlükler kapsamında objektif bakış açısı ile demokrasimiz adına son derece önemli bir görev üstlenen tüm basın mensuplarımıza teşekkür ediyor, 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı’nı kutluyor, çalışmalarında başarılar diliyorum” şeklinde konuştu.

 

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com