Ana Sayfa GÜNDEM, Uncategorized 23 Temmuz 2023 223 Görüntüleme

KAMU SAĞLIK-SEN ÜYESİNE VERİLEN “HAKSIZ AYLIK KESME CEZASI” YARGIDAN DÖNDÜ

KAMU SAĞLIK-SEN Üyesine verilen haksız Aylık Kesme Cezası Yargıdan döndü.
Kamu Sağlık-Sen Genel Başkanı Ümit Karataş; “Fırat Üniversitesi Hastanesi Kan Merkezi’nde görev yapan ve aynı zamanda Sendikamız üyesi Sağlık Tek. A.Ö.’ ye haksız verilen “aylıktan kesme” cezasına açılan dava sonuçlanarak haksız ve hukuksuz verilen “aylıktan kesme” cezası iptal edildi ” dedi.

Fırat Üniversitesi Hastanesi İdaresinin son günlerde Sağlık Çalışanlarına mobbing, baskı, tehdit, yer değiştirme gibi antidemokratik uygulamalarına hız verdiğine dikkat çeken Başkan Karataş açıklamasına şöyle devam etti;

 

” Sağlık Çalışanlarının zor şartlarda vermiş olduğu sağlık hizmetini ve evine ekmek götürme mücadelesini mobbingler uygulayarak ve hukuka aykırı disiplin cezaları ile engellemeye çalışan “ben yaptım oldu bitti” diyen idarecilere yüce mahkemeden tokat gibi bir cevap daha verildi. Yöneticiliği sadece ceza verme makamı olarak görüp ben yaparım olur mantığı ile yaklaşanlara bu karar güzel bir cevap olmuştur.
Sağlık Çalışanları Savcılık suç duyuruları ve mahkemelerde hak arama arayışına girmiştir. Maalesef Üniversite yöneticileri bu duruma kayıtsız kalarak, Üniversite bütçesinden Avukatlık ücreti ve mahkeme masraflarının ödenmesine neden olmaktadırlar. Sağlık Çalışanlarına diyalog ve eleştiri kapıları kapanmış, idareciler sorunu çözme yerine cezayı amaç edinip, soruşturma açmayı maharet olarak görmektedirler. Ama Türk Yargısı haklıdan yana vermiş olduğu kararlarla yöneticilere en güzel cevabı vermektedir.
Mahkemenin vermiş olduğu Kararın hak arama mücadelesine örnek teşkil edeceğine eminim.Yine üyemize usulsüz soruşturmalar açıp mobbing yapan bu yöneticiler hakkında da ayrıca mobbing davası da açılacaktır. Haksızlıklar ve hukuksuzluklar karşısında Kamu Sağlık-Sen olarak mücadelemiz sürecektir.” dedi.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com