Ana Sayfa Güncel, GÜNDEM 26 Temmuz 2023 223 Görüntüleme

MİLLETVEKİLİ IŞIKVER: ”DEPREM KONUTLARININ 2024 ŞUBAT AYI GELMEDEN TESLİM EDİLECEĞİNİ DÜŞÜNÜYORUZ”

Milliyetçi Hareket Partisi ‘Deprem Bölgesi İnceleme Heyeti’nin Elazığ’da yaptığı çalışmalarla ilgili yapılan komisyon toplantısı sonrasında MHP Elazığ Milletvekili Semih Işıkver bir basın toplantısında değerlendirmelerde bulundu.

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin talimatlarıyla, deprem bölgesinde hayatlarını sürdürmeye çabalayan halkın istek ve ihtiyaçlarını yakından tespit etmek, devlet kurumlarının çalışmalarını yerinde takip etmek amacıyla oluşturulan ‘Deprem Bölgesi İnceleme Heyeti’  Elazığ’a gelmişti. Ziyaretleri kapsamında devlet kurumları ve vatandaş ziyaretlerini gerçekleştiren komisyon, Ankara’da bir değerlendirme toplantısı gerçekleştirdi.

MİLLETVEKİLİ IŞIKVER: . DEVLETİMİZ O GÜN ELAZIĞ VE MALATYA’DA YAPILAN ÇALIŞMALARLA ÇOK ÖNEMLİ BİR TECRÜBE EDİNDİ.

Seçimler sonrası çalışmalarına hız kazandıran MHP Elazığ Milletvekili Semih Işıkver, 2020 ve 2023 depremlerinden dolayı MHP Deprem Bölgesi İnceleme Heyeti ile gerçekleştirilen Elazığ ziyaretiyle ilgili olarak yapılan toplantı sonrasında açıklamalarda bulundu.

Yaşanan depremlerin Elazığ ve Malatya’da büyük tahribata yol açtığının altını çizen Işıkver, deprem sonrasında devletin yaşanan 24 Ocak 2020 depreminden edindiği tecrübe ile 2023 depreminde çok büyük bir imar organizasyonu gerçekleştirdiğini söyledi. Işıkver açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

’’24 Ocak 2020 depreminde Elazığ ve Malatya çok ağır yaralar aldı. O depremdeki çalışmalarla 6 Şubat Depremlerinden sonra yapılan çalışmaları mukayese edebileceğimiz, bu noktada bize değerlendirme fırsatı sunan önemli bir inceleme gezisiydi. Bu itibarla biz daha önce kendi seçim bölgelerimizdeki incelemelerimiz sonrası ifade etmiştik. Türkiye’de aynı anda, konut sayısına istinaden yapılmış en büyük imar faaliyetinin Elazığ depremi sonrasında Elazığ ve Malatya’da olduğunu ifade etmiştik. Ancak rabbim bizi daha büyük bir afetle sınadı. Devletimiz o gün Elazığ ve Malatya’da yapılan çalışmalarla çok önemli bir tecrübe edindi. Bu tecrübelerin, özellikle Elazığ depreminde yapılan 2+1 konutlar vardı. İnsanımızın, aile yapısına uymadığını belirtmiştik. Şimdi müşaade ettik ki, devletimiz her yerde 3+1 konut yapıyor.’’

DEPREM KONUTLARININ 2024 ŞUBAT AYI GELMEDEN TESLİM EDİLECEĞİNİ DÜŞÜNÜYORUZ

Deprem bölgesinde bulunan koordinatör valilik ve kaymakamların bölgede yapıcı anlamda hakimiyeti sağladıklarını da vurgulayan Işıkver, yapılan deprem konutlarının inşasının büyük bir hızla ilerlediğini söyleyerek 2024 Şubat ayı gelmeden konutların teslim edilebileceğini de belirtti. Işıkver sözlerine şöyle devam etti:

‘’Özellikle konteyner kentlerde, gittiğimiz şehirlerde valilerimizin konuya hâkimiyetinin olağanüstü derecede olduğunu gördük. Yine konteyner kentlerin olduğu bölgelerde vali yardımcılarının, koordinatör kaymakamların neredeyse vatandaşlarımızı ismen, birer birer tanıyacak düzeyde münasebet kurduklarını da büyük bir memnuniyetle gözlemledik. Tabi ki bu çok kapsamlı bir operasyon. Bizler teknik olarak, sektörü çok iyi bilen insanlar olarak inşaat faaliyetlerinin çok hızlı devam ettiğini gözlemledik. Büyük olasılıkla Şubat ayına varmadan, Aralık Ocak gibi konut teslimatlarının yapılacağını, anahtar teslim noktasına geleceğini müşaade ettik. Elbette bundan büyük memnuniyet duyduk.

Çok büyük bir afet yaşadık. Sonuçları itibarı ile de çok büyük bir organizasyon isteyen bir afet yaşadık. Belki dünyada başka bir ülkenin yaşamadığı kadar büyük bir afet yaşadık. Ben tekrar depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza rahmet, geride kalanlara sabırlar diliyorum. Allah devletimize ve milletimize zeval vermesin.’’

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com