Ana Sayfa GÜNDEM, KÖŞE YAZILARI 2.08.2023 600 Görüntüleme

ATAKAN ÖNER’İN KALEMİNDEN

TÜRKİYE’NİN SORGULANMASI GEREKEN EĞİTİM SİSTEMİ

Sevgili Okurlar,

Türkiye’deki eğitim sistemi ülkemizin geleceğini şekillendiren en önemli alanlardan biridir. Eğitim, toplumun gelişmesine ve ilerlemesine katkı sağlayan bir yapı taşıdır. Ne yazık ki, ülkemizde eğitim sisteminin bir anlamı kalmamış, çözüm üretmek yerine daha kötü hale getirilmeye başlanmıştır. Her yeni gelen Milli Eğitim Bakanı kendi sistemini konuşturmaya çalışırken, her Cumhurbaşkanı da kendi ideolojisini eğitim gören çocuklara ve gençlere dayatmaya çalışmaktadır. Bir ülkenin kurtuluşu için önemli alanlardan biri kesinlikle eğitimdir.

Dünya ve Türkiye’yi kıyasladığımız zaman 208 ülke arasında 99. sıraya kadar düşmüşüz. Peki, neden? Çünkü gençlerimizi adeta at gibi yarıştırıyoruz. LGS, YKS, ALES, DGS gibi sınavlarla içlerindeki tutkuyu, cesareti serbest bırakmalarını engelleyip korku ve endişeye sürüklüyoruz. Bugün bu kadar pırıl pırıl gençler kasiyerlik yapıyorsa, sebebi biziz. Birisi pazarda sebze satıyorsa, sebebi yine biziz. Birisi satış danışmanlığı yapıyorsa, yine sebep yine biziz. Bugün çok iyi matematik, Türkçe, sosyal bilgiler yapan doktor oluyor. Evet, çalışkan ve zeki olabilirler, tıp okuyabilirler. Peki, içinde insan sevgisi var mı diye bakıyor muyuz? HAYIR. Birisi öğretmenlik okuyorsa, içinde çocuk sevgisi var mı diye bakıyor muyuz? Hayır.

Gençler bizim geleceğimiz ve kalemizdir . İnsanların geleceğini bir kağıt parçasına değil, yeteneklerine bırakalım.

Sevgiyle kalın,
Atakan Öner

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com