Ana Sayfa GÜNDEM 8 Ağustos 2023 227 Görüntüleme

HEM DOLANDIRDILAR HEMDE ALAY ETTİLER

İnternet dolandırıcılığı son zamanlarda artmaya devam ediyor. Sosyal platformlar üzerinde insanların fazla zaman harcaması bu platformlarda tanıdığı şahıslar tarafından dolandırılma olanağını daha da arttırıyor.

İstanbul’da yaşanan olay duyanlara pes dedirtti. Evde ek iş olarak başvurduğu işte kimlik bilgileri çalınan Zülfiye Ç. isimli bayan bankanın araması üzerine dolandırıldığını anladı.

İstanbul’da yaşayan ev hanımı Zülfiye Ç. isimli bayan Türkiye’de en çok kullanılan sosyal platformlarından biri olan Instagram üzerinde gezinirken evde paketleme iş ilanı bularak başvuruda bulundu. Başvuru sonrası dönüş yapan firma bir uygulama üzerinden kimlik bilgilerine erişerek banka hesabı açtı. Bankanın müşteri hizmetleri ile görüşen Zülfiye Ç. hesabın dolandırıcılık yapılması üzerine açıldığını anlayınca firma yetkililerini aradı ancak aldığı tepki yapılandan daha çirkindi.

“Sen daha yeni mi anladın?” şeklinde alay eden firma yetkilileri birde hakaretler yağdırdı. Konuyla ilgili Harputtimes Haber’e özel açıklamalarda bulunan Zülfiye Ç:

“Instagram’da gezerken evde paketleme işine denk geldim. Başvuru yaptım 25 Temmuz Salı günü bana dönüş yaptılar. Hiçbir para talep etmediklerini söylediler fakat “Papari” uygulamasını kullandıklarını söylediler. Bana “Papara” internet bankacılığını indirttiler. Bu uygulamanın arkasına kimliğimi falan okuttular ondan sonra eşime bildirdim. Eşim Papara müşteri hizmetlerini aradığında benim adıma hesap açılmış. Hesabı dolandırıcılıkla ilgili kullanacakları için hesabıma banka tarafından bloke falan koyulmuş. Yani benden başka birçok kişi bunlar tarafından dolandırılıyordur adım gibi eminim bundan.

Sonra aradığım zaman çeşitli hakaretlere maruz kaldım. Ondan sonra savcılığa başvuracağımı belirtince telefonu yüzüme kapattılar. Ardından adam kendi şahsi telefonundan “belli ki senin haberin henüz yok hahahah”gibi bir cümle kullandı. Yani kısacası adam adına birçok işlem yaptığını söyledi. Yetkililere sesleniyorum bunun için. Gereğinin yapılmasını istiyorum. Ayrıca Savcılığa’da başvuracağımdan emin olabilirler. ” dedi.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com