Ana Sayfa GÜNDEM 13 Ağustos 2023 299 Görüntüleme

TUNCELİ’DE TERÖRÜ BİTİREN ‘ADAM’A ÖNEMLİ GÖREV!

Vali ÖZKAN’ın, teröristi eksik olmayan Tunceli’nin dağında taşında terörü bitiren Vali olarak anılırken, Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile Yozgat’a atandı.
9 Haziran 2020’de Tunceli’ye atanan Vali Mehmet Ali ÖZKAN’ın Yozgat’a atandı. ‘Vali Mehmet Ali ÖZKAN; adaletli, vatanını, milletini, devletini seven, yetimin hakkını yedirmeyen bir insan olarak gönüllerde taht kurdu.

Vali ÖZKAN’ın, teröristi eksik olmayan Tunceli’nin dağında taşında terörü bitiren Vali olarak anılırken, Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile Yozgat’a atandı. Bilindiği gibi Tunceli’de yüzyıllardır ‘terörist’ eksik olmuyor. Valimiz ÖZKAN döneminde dağlarda, taşlarda terörist kalmadı. Tunceli’de terörü bitiren ‘adam’ olarak anılan Vali ÖZKAN, yıllarca doğuda görev yaptı, 19 yılı doğuda geçti. 2020 yılını ağustos ayında Tunceli’de göreve başladı, 2023 yılının ağustos ayında da Tunceli’den Yozgat iline tayini çıktı. Vali ÖZKAN; adaletli, vatanını, milletini, devletini seven, yetimin hakkını yedirmeyen bir insan olarak vatandaşların gönlünde taht kurdu.
Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi’yle Yozgat Valiliği görevine atanan Mehmet Ali Özkan’dan boşalan Tunceli Valiliği görevine Kırıkkale Valisi Bülent TEKBIYIKOĞLU atandı.

VALİ MEHMET ALİ ÖZKAN KİMDİR?

1973 yılında Ankara Güdül’de doğdu. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Maliye Bölümü mezunu. 1999 yılında kaymakamlık sınavını kazandı. Gümüşhane Kaymakam Adayı, Afyon İhsaniye ve Denizli Beyağaç’ta Kaymakam Vekili olarak görev yaptı. İçişleri Bakanlığı yurtdışı eğitim stajı çerçevesinde bir yıla yakın süreyle İngiltere’de kaldı. Sırasıyla Afyon Başmakçı, Van Gürpınar, Konya Hadim, Düzce Gölyaka, Artvin Hopa ve Bitlis Tatvan ilçelerinde kaymakamlık yaptı. 7 Eylül 2017 – 31 Mart 2019 tarihleri arasında Bitlis Yolalan Belediye Başkan Vekilliği görevinde bulundu.

9 Haziran 2020 tarih ve 2020/274 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Tunceli Valiliğine atandı. 9 Ağustos 2023 tarih ve 2023/376 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi’yle Yozgat Valiliğine atanan Mehmet Ali ÖZKAN, Arzu ÖZKAN’la evli olup, iki kız çocuğu babasıdır.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com