Ana Sayfa Güncel, GÜNDEM 15 Ağustos 2023 960 Görüntüleme

EĞİTİM BİR SEN , İHALEDE TEKLİF EDİLEN BANKA MAAŞ PROMOSYONLARINI PROTESTO ETTİ

Eğitim çalışanlarının 2023-2026 maaş promosyon ihalesi 1 Ağustos itibarı ile başladı. İhaleye katılan bankaların düşük rakamlar teklif etmesi Elazığ’daki eğitimcilerin tepkisine neden oldu. Elazığ’da bu sabah 09.00’da Elazığ Eski Öğretmenevi önünde  bir araya gelen Eğitim Bir Sen üyeleri , bankaların promosyon ihalesine verdikleri düşük teklifleri protesto ettiler.

Gurup adına konuşan Eğitim Bir Sen Elazığ 1 Nolu Şube Başkanı İbrahim Bahşi, Milli Eğitim Müdürlüğü’nün 8 Ağustos’ta ihaleyi sonlandırarak 15 bin lirayı kabul etmesini eleştirerek, ‘’ . Çalışanları rencide edecek bir rakam teklifinde bulunulmuş ve İhale en son 15 bin lira olarak bitmiştir. Bunu tekrar iptal etmenin bize bir fayda sağlamayacağını gördüğümüz için Milli Eğitim Müdürlüğü bu ihaleyi bu şekilde sonuçlandırmış ve 15 bin lira kabul edilmiştir. Eğitim çalışanlarını rencide eden bu teklifi kabul etmediğimizi bütün sendikalar olarak burada İlan ediyoruz.’’Dedi.

EĞİTİM BİR SEN ÜYESİ EĞİTİMCİLER, İHALEDE TEKLİF EDİLEN BANKA MAAŞ PROMOSYONLARINI PROTESTO ETTİLER

Elazığ Eğitim Bir Sen üyesi eğitimciler il temsilcisi İbrahim Bahşi öncülüğünde bir araya gelerek Milli Eğitim İl Müdürlüğü’nün bankalarla yaptığı maaş promosyonu ihalesinin ardından kabul edilen 15 bin liralık rakama tepki gösterdiler. Yaptığı açıklamada yapılan teklifin çalışanları rencide edici bir rakam olduğunu ifade eden Eğitim Bir Sen bu rakamları kabul etmediklerini belirterek, tüm üyeleri banka kredi kartlarının iptali, banka hesaplarının kapatılması gibi sendikal reflekslerle protesto etmeye davet etti.

EĞİTİM ÇALIŞANLARINI RENCİDE EDEN BANKA PROMOSYON TEKLİFİNİ KABUL ETMİYORUZ

Basın açıklamasında bulunan Eğitim Bir Sen Elazığ 1 Nolu Şube Başkanı Bahşi,  kabul edilen promosyon  rakamlarının çalışanları rencide edici bir rakam olduğunu, konuyu daha önce defalarca gündeme getirdikleri halde Milli Eğitim Müdürlüğü’nün bu rakamlarda revize veya iptal yoluna gitmediğini belirtti. Kabul edilen Maaş Promosyonu ihalesinin eğitimleri rencide edici olduğunu söyleyen Bahşi:’’  En son ilimizdeki bu 8 Ağustos’ta yapılan 2 ihalede de çalışanların istediği rakam maalesef verilmemiştir. Çalışanları rencide edecek bir rakam teklifinde bulunulmuş ve İhale en son 15 bin lira olarak bitmiştir. Bunu tekrar iptal etmenin bize bir fayda sağlamayacağını gördüğümüz için Milli Eğitim Müdürlüğü bu ihaleyi bu şekilde sonuçlandırmış ve 15 bin lira kabul edilmiştir. Eğitim çalışanlarını rencide eden bu teklifi kabul etmediğimizi bütün sendikalar olarak burada İlan ediyoruz.’’ Dedi.

TÜM ÜYELERİMİZİN SENDİKAL REFLEKSLE BANKADAN PARASINI ÇEKMESİNİ, KREDİ KARTLARINI İPTAL ETMELERİNİ İSTİYORUZ

2021 yılında maaşların 5 bin TL’lerden 10-123 bin bandına çıktığında bankaların 2 katı para kazandığını hatırlatarak,  ihaleye düşük tekliflerle gelen bankaları protesto etmek için tüm eğitim çalışanlarını eyleme davet eden İbrahim Bahşi:’’ Tüm üyelerimizi de, tüm eğitim çalışanları mevcut ihalesi devam eden bankaya giderek paralarını çekmelerini, kredi kartlarını imha etmelerini, iptal etmelerini, otomatik talimatları iptal etmelerini, yatırım hesaplarının başka bankalara taşınması gibi, mevcut hesapların kapatılması gibi elimizden gelen bütün sendikal refleksleri göstermek için burada toplandık. ‘’ dedi.

BU İSYANIMIZI YETKİLİLERİN DUYMASINI İSTİYORUZ

Milli Eğitim Müdürlüğü’nün bu konudaki resmi taleplerini göz ardı ederek eğitim çalışanlarını bankaların insafına bırakıldığını kaydeden Başkan Bahşi, sözlerine şöyle devam etti:

‘’Defalarca Milli Eğitim Müdürlüğü’ne resmi yazı yazmamıza rağmen, Ankara’ya vize etmemiş, 2 yıl boyunca bizi bekletmiş ve bugün Eylül ayında resmi olarak sonuçlanan ihaleyle yine düşük tekliflerle gelmiştir.  Bu isyanımızı yetkililerin duymasını istiyoruz. Eğitim çalışanlarını banka patronlarının insafına bırakmamalarını istiyoruz. Toplu sözleşme şu an yapılıyor. Toplu sözleşme masasında bunun Türkiye genelinde bakanlık düzeyinde, genel müdürlük düzeyinde yapılarak çalışanların böyle bir banka promosyonu için, öğretmenlerin, eğitim çalışanlarının ortalığa düşmesin, mağdur edilmesini, rencide edilmesini artık istemiyoruz’’

KAMU ÇALIŞANLARI: ‘’ BANKALARIN ÜZERİMİZDEN RANT ELDE ETMELERİNİ İSTEMİYORUZ’’

Eyleme katılan bir kamu çalışanı, ‘’ Bankalarımızın üzerimizden rant elde etmesini istemiyoruz. Bu nedenle protesto ediyoruz. Mevcut bankamızdan hesaplarımızı kapatarak bütün işlemlerimizi sonlandırıp, en yüksek teklifi veren bankayla bütün ilişkilerimizi, ekonomik irtibatlarımızı güçlendirmek istiyoruz’’ dedi.

Eyleme katılan bir başka çalışan ise şunları söyledi: ‘’ Banka maaş promosyon anlaşmasını protesto ediyoruz. Geçen yıllarda yüksek promosyon rakamları veriliyordu. Bu sene Milli Eğitim Müdürlüğü’nün banka maaş promosyonu çok düşük kaldı. Bu nedenle ihaleye gelmeyen ya da ihaleye gelip de düşük rakam teklif eden bankaları protesto ediyoruz. Bundan sonra bankaya gidip hesaplarımızı kapatacağız, kredi kartlarımızı iptal edeceğiz .’’ dedi.

Eylem daha sonra banka kredi kartlarının kırılması ve yakılması protestosu ile sona erdi.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com