Ana Sayfa Güncel, GÜNDEM 28 Ağustos 2023 167 Görüntüleme

ELAZIĞ STK PLATFORMU, AĞUSTOS AYI İSTİŞARE TOPLANTISINDA BİR ARAYA GELDİ.

Elazığ STK Platformu, Ağustos ayı istişare toplantısında bir araya geldi. Her ay düzenli olarak gerçekleştirilen toplantılarda şehirle ilgili sorunlar ele alınarak konular üzerinde fikir alışverişi yapılıyor.

Dönem sözcüsü Heybet Öztekkeli’nin başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya Ak Parti Elazığ Milletvekili Prof. Dr. Erol Keleş, Ak Parti teşkilat mensupları, STK temsilcileri ve misafirler katıldı. Kira artışları, sosyal konutların durumu, tarladan uygun fiyata çıkan ürünlerin markete yansıyan fahiş fiyatları ve Pertek Köprüsü konuları ele alındı.

Prof. Dr. Erol Keleş, “Sivil Toplum Kuruluşları resmi kuruluşlardan farklı olarak ekonomik, sosyal, çevresel, politik açıdan çok ciddi bir görev üstlenmektedir.” dedi.

Kira artışları ve sosyal konut süreciyle ilgili bilgiler veren Prof. Dr. Erol Keleş, hükümetin şu an birinci önceliğinin deprem bölgesinde yaşayan vatandaşları sıcak yuvalarına kavuşturmak olduğunu belirterek; konutlar tamamlandıkça kira fiyatlarının aşağıya ineceğini, deprem gündemi bittikten sonra TOKİ’nin sosyal konut projelerine aynı hızla devam ederek, Türkiye geneli konut sayısını artıracağını söyledi ve TOKİ’nin şu an muazzam bir çalışma ve gayretle konutları tamamlamaya çalıştığını belirtti.

Tarımsal üretimde Kuzova ve Uluova’nın öneminde dikkat çeken Prof. Dr. Erol Keleş, bizler bayram öncesi Kuzova’da çiftçilerimizin toprağını suyla buluşturduk. Çiftçilerimizin 2022 yılı içerisinde ciddi bir elektrik borcu oluşmuştu ve devletimiz bu borcu sildi. Tarımsal üretimin artırılması konusunda Uluova ve Kuzova’da çalışmaların devam edeceğini söyledi.

Pertek Köprüsü’nde sürecin devam ettiğini belirten Keleş, Aralık ayı içerisinde Pertek Köprüsü’nün ihale sürecinin yapılacağını, köprünün Elazığ ve bölge ekonomisine büyük katkı sunacağını söyledi.

Son olarak Fırat Üniversitesi Hastanesi ve askeri hastanenin durumuyla ilgili bilgiler veren Prof. Dr. Keleş, askeri hastanenin 2. basamak hastane olarak açılması için çalışmalarımız devam ediyor. Çok kısa süre içerisinde açılışını gerçekleştireceğiz. Üniversite hastanemizin de aynı şekilde çok kısa süre içerisinde ihale sürecinin tamamlanarak 2024 yılının başında temelininin atılacağını belirtti.

STK dönem sözcüsü Heybet Öztekkeli ise toplantıya katılım sağlayan herkese teşekkür ederek, STK’ların daima birlikte olmasının şehre ve ülkeye fayda sağlayacağını, bu konuda STK platformunun aylık istişare toplantılarıyla vatandaşların sorunlarına çözüm bulmak için çaba sarf ettiğini söyleyerek, istişare toplantılarının son 6 aylık süreçte aralıksız olarak devam ettiğini, toplantılar sonrası komisyonların oluşturularak; sorunların çözümüne platform olarak katkı sağlama sürecinin devam ettiğini belirtti.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com