Ana Sayfa Güncel, GÜNDEM 31 Ağustos 2023 1407 Görüntüleme

ELAZIĞDA İŞYERİ KAPANIŞ TÖRENİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

 

Ekonomik krizden dolayı hemen hergün küçük esnafın işlettiği dükkanlar bir bir kapanıyor. Elazığ’da Kahveciler ve Kıraathaneciler Oda Başkanı Ferhat Evsen de kapanan bir işyerinin önüne giderek ‘’ İşyeri Kapatma Töreni’’ gerçekleştirdi Törende konuşan Evsen:’’ . Bu günkü kapanış programına gönül isterdi ki açılış programında olanlar da gelsin. Onlar da üzülmesinler. Bu ekonomik krizde başka kapanış programları çok olacaktır.’’ Dedi.

Ekonomik krizin en çok etkilediği kesimlerden biri olan küçük esnaflar, iğneden ipliğe her şeye zam gelmesi ile iş yerlerini kapatmak zorunda kalıyorlar. Yaşanana depremin de etkisi ile iş yapamaz hale geldiklerini ifade eden esnaflar, artık kar yapmak şöyle dursun günü kurtarmanın derdinde olduklarını ifade ediyorlar

Elazığ Kahveciler ve Kıraathaneciler Oda Başkanı Ferhat Evsen, küçük esnafın yaşadığı sıkıntılı durum ilginç bir şekilde dile getirdi. İş yapamadığı için kapanmak zorunda olan bir kahveci dükkânına giden Evsen,  ‘’ İşyeri Kapatma Töreni’’ düzenledi.

Ferhat Evsen kahveci esnafın giderleri karşılayamayacak hale geldiğini ifade ederek kredi desteğinin de diğer esnaflara göre çok az tutulduğunun altını çizerek gerçekleştirdiği kapanış töreninde şunları söyledi:

Elazığ Sanayi Sitesi’nde 35 senelik bir mekânın kapanış programındayız. Değerli esnafımız, oda üyemiz Sinan Ateş, mesleğe bir ömür harcadı. Ve mesleki faaliyetlerine son veriyor. Bu ekonomik krizde işyerinin mülkiyet sahibi olmasına rağmen pandemi krizinde kapanma, sonrasında deprem ve şu anda da ekonomik krizden dolayı kendisi özel sektörde inşaat işlerine gitmeye başladı.

Elazığ Kahveciler Odası’nın üyeleri gerçekten mağdur. Bu gün kahveci esnafımız, kahveci esnafı, depremde hibe, destek herhangi bir taşıma yardımı almamıştır. Krediler konusunda zorluk yaşadık. Bu gün maliye vergisini giderleri hesapladığımızda başka esnaflar 500 bin TL kredi çekerken kahveci esnafının limiti 200 bin TL ye düştü. Büyük şirketlere yakın zamanda gelen vergi afları vardı. Bizim esnafımız vergi affı değil, Bağ Kur- SGK prim desteği bekliyor. Bu günkü kapanış programına gönül isterdi ki açılış programında olanlar da gelsin. Onlar da üzülmesinler. Bu ekonomik krizde başka kapanış programları çok olacaktır. İnşallah bu kapanan son iş yeri olur.’’

 

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com