Ana Sayfa Güncel, GÜNDEM, Uncategorized 7 Eylül 2023 538 Görüntüleme

ALİ ÖZCAN: ”BENİM DÜŞÜNCEM ALINMADAN YAPILAN BU AÇIKLAMAYI DOĞRU BULMUYORUM”

CHP’de il kongreleri gerçekleşiyor. 14 Mayıs seçimleri sonrasında CHP olağan kongre sürecini başlattı.

Elazığ’da bu gün 38. Olağan İl Kongresi gerçekleşti. İstiklal Marşı’nın okunması ve saygı duruşu ile başlayan kongre306 delegenin katılımı ile yapıldı. Kongreye mevcut başkan Coşkun Çağlar Duran tek aday olarak katıldı.

 

Kongrede divan başkanı seçilen CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol yaptığı konuşmada birlik ve beraberlik vurgusu yaptı.14 Mayıs seçimlerinde CHP olarak Türkiye’de oyların yüzde yüz arttığı tek ilin Elazığ olduğunu ifade eden Erol, aynı başarıyı 2024 Yerel Seçimlerinde de göstereceklerini söyledi. Seçimlere büyük bir iddia ile hazırlanacaklarını ifade eden Erol, 14 Mayıs seçimlerinde milletvekili adayı olan, ancak Kemal Kılıçdaroğlu’nun isteği ile adaylıktan çekilen CHP 26.Dönem Milletvekili Ali Özcan’ın Elazığ Belediye Başkanlığına aday olarak göstermek istediklerini söyledi.

CHP 26. Dönem Milletvekili Ali Özcan, 14 Mayıs 2023 genel seçimlerinde CHP’den aday olmak istemiş, aday gösterilmediği takdirde bağımsız aday olarak seçimlere gireceğini ifade etmişti. Elazığ’da etkin bir siyasi olan Özcan sonraki süreçte bağımsız milletvekili adayı olarak başvurusunu yapmıştı. Seçimlere kısa bir süre kala CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile Adıyaman’da bir araya gelen Ali Özcan, bu görüşme sonrasında Kemal Kılıçdaroğlu’nun da isteği ile adaylıktan partisi lehine çekildiğini açıklamıştı.

EROL: HEPİMİZİN ABİ DEDİĞİ ALİ ÖZCAN’A BELEDİYE BAŞKANLIĞI ADAYLIĞI İÇİN TEKLİF GÖTÜRECEĞİZ

Seçim sonrasında gerçekleşen kongrede konuşma yapan Gürsel Erol, CHP 25. Dönem >İstanbul Milletvekili Ali Özcan’ı Elazığ Belediye Başkanlığı için aday olmasını ifade ederek şunları söyledi:’’ “Önümüzdeki yerel seçimlerde Cumhuriyet Halk Partisi Elazığ’da en iddialı partilerden birisidir. 14 Mayıs Genel Seçimlerinde Elazığ merkezde 2. Parti seçildik. Bilindiği üzere daha önce Cumhuriyet Halk Partisi Elazığ Belediye Başkanlığı’nı kazanmadı. Partimizin Elazığ’da seçimi kazanması için, iddialı, deneyimli ve partimize abilik yapacak, Elazığlı hemşerilerimizin güvendiği, hepimizin abi dediği Ali Özcan’a Elazığ Belediye Başkanlığı adaylık teklifini götüreceğim. Bu öneriyi Ali Özcan’a götürmeden önce de Olağan Kongremize katılan tüm partililerin onayına sunacağız.’’ Dedi. Kongreye katılan tüm delegelerin ortak oyuyla Ali Özcan’a Belediye Başkanlığı Adaylığı için teklif götürülmesine karar verildi.

ÖZCAN: BENİM DÜŞÜNCEM ALINMADAN BÖYLE BİR AÇIKLAMA YAPILMASINI DOĞRU BULMUYORUM

Konuyla ilgili olarak HARPUTTİMES HABER’e konuşan Ali Özcan, Gürsel Erol’un adaylık ile ilgili konuşmasından haberi olmadığını ifade ederek tepki gösterdi. Böyle bir teklife sıcak bakmadığını ifade eden Özcan şunları söyledi:’’ Cumhuriyet Halk Partisi’ne gönül vermiş bir siyasetçi olarak benim partimden seçim talebimi yineliyorum. Ön seçim yapılırsa ben her yerden aday olabilirim. Ancak benim haberim olmadan böyle bir konunun gündeme getirilmesini doğru bulmuyorum. Bana sorulmadan, düşüncem alınmadan böyle bir konunun gündeme getirilmesini de hoş karşılamıyorum.’’ Dedi.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com