Ana Sayfa Güncel, GÜNDEM 15 Eylül 2023 1064 Görüntüleme

KURSDER BAŞKANI AKSU: ”AÇIK LİSELERE GEÇİŞİN YASAKLANMASI KONUSUNDAKİ ÖNERGEMİZ KARŞILIĞINI BULDU”

Kurs Der Başkanı Veli Aksu, Milli Eğitim Bakanlığı’na ilettikleri birçok sorunun çözüme kavuştuğunu söyledi.

Kurs Der Başkanı Veli Aksu’nun Milli Eğitim Bakanlığı’na ilettikleri konular ile birlikte eğitim öğretim döneminde bir çok konuda düzenlemeler yapılmaya devam ediyor.

Aksu son olarak okuma hakkını kaybetmiş öğrencilerin dışında açık öğretime geçişlerin yasaklanması gerektiğini ifade etmişti. Daha sonra Milli Eğitim Bakanlığı’na önerge verdiklerini açıklayan Aksu bu konuda önergelerine uygun kararın resmi gazetede yayımlandığını belirtti.

Bakanlığın yeni düzenlemesiyle örgün ortaöğretim kurumlarından açık öğretim liselerine geçişler zorlaştırıldı. Yönetmelik ile milli sporcular, kaynaştırma öğrencileri, koruma kanunu kapsamındaki öğrenciler, şehit ve gazi çocukları, Bakanlıkça mazereti uygun görülenler ile yönetmeliğin ilgili hükümlerine göre örgün ortaöğretim kurumlarında okuma hakkını kaybeden öğrenciler gibi istisnalar dışında açık liseye nakil ve geçişler yapılamayacak.

Milli Eğitim Bakanlığı’na Temmuz ayında verilen önergeye karşılık MEB’in  yeni düzenlemeleri Resmi Gazete’de yayımlandı. 13 Ağustos 2023 tarihinde HARPUTTİMES HABER aracılığı il Milli Eğitim Bakanlığı’na verdikleri düzenleme ve önergenin duyurusunu yapan Elazığ KursDer Başkanı Veli Aksu, bakanlığın Açık Liseler konusunda yaptığı düzenlemelerden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Eğitim sistemi açısından önemli bir adım olduğunu ifade eden Aksu: ‘Yeni Eğitim Öğretim yılında bir çok değişiklik yapıldı. Eğitimdeki sorunların çözümü noktasında Sayın Bakanımız bizlerden aldıkları doneleri ve önergeleri değerlendirmiştir. Bu konudaki hassasiyeti için Sn. Bakanımız Yusuf Tekin’e teşekkür ediyoruz. Bir çok problemimizi çözdü. Ama daha çözüm bekleyen bir çok konu var.  2002 yılından bu tarafa ilk kez problemleri tespit edip sahadan aldığı verileri ve doneleri, iletilen her problemin çözümü konusunda adım atılmıştır.

Geçen yıllarda eğitimde problemlerimiz çözülemez halde idi. Öğrencilerin akademik ve eğitimsel başarılarında ciddi düşüşler olmuştu. Bu yıl 2023-2024 eğitim öğretim yılında son zamanlarda hiç görmedikleri kadar ciddi bir eğitim alacaklar. ” dedi.

Açık Liseler’de eğitim almanın belli bir standarda bağlanması gerektiğini ifade eden Aksu, bu konuda yapılması gereken  düzenlemeleri içeren önergeyi  Bakanlığa sunduklarını ve bakanlığın da bunu dikkate alarak yeni düzenlemeler getirmesinin memnuniyet verici olduğunu kaydetti. Aksu:

”Daha önce de eğitim sistemimizin sorunlarının tespiti ve çözüm önerilerini içeren  5 ayrı dosyayı bakanlığımıza iletmiştik. Bakanlığımız da bu konularda gerekli çalışmaları yaparak öngördüğümüz düzenlemeleri yapmıştır. Bunlardan belki de en önemlisi devam zorunluluğunun olmaması ve açık lise konusu idi.

Pandemi ile başlayan süreçte okula devam edemeyen çocuklarımız Açık Liseler’e giderek eğitimlerini tamamlıyorlardı. Ancak bu sistem zamanlar keyfi uygulamaları normalleştirebilecek bir hale geldi. Okula gitmek istemeyen her öğrenci ‘Açık Lise’ye’ giderek sadece sınavlarla not alıyor ve eğitim ve öğretimden mahrum bir şekilde mezun oluyordu. Nitekim son yıllarda akademik başarının düşüşünden de bu uygulamanın eğitim sistemimize verdiği zararı açıkça gördük. Şimdi yapılan düzenleme ile ;

Lise çağında eğitim hakkını zaruri nedenlerle kaybetmiş olan öğrenciler hariç, ki bunlar

” Milli sporcular, kaynaştırma öğrencileri, koruma kanunu kapsamındaki öğrenciler,

”Lisede öğrenimi devam ederken evlenenler,

Sağlık sorunları yüzünden eğitimine devam edemeyenler,

Pandemi, deprem vb gibi afet olaylarda eğitime ara vermek zorunda kalan çocuklar,

Şehit ya da Gazi yakını olan öğrenciler ” dir.

Bunların dışında kalan tüm öğrencilerin açık öğretime geçmesi gibi bir durum kalmamıştır. Artık uzaktan eğitim diye bir uygulama yoktur.

Eğitim ülkemizin en önemli konularından birisidir. Açık Lise , Uzaktan eğitim gibi uygulamalarla çocuklar ‘kendi kültür ve manevi kodlarımızla kodlanamamış bir nesil üniversite eğitimine devam ediyor.’ Bakanlığa bu konuda verdiğimiz önergelerin değerlendirilerek yeni uygulamaların yürürlüğe girmesi çok olumlu bir gelişmedir.

 

 

 

 

 

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com