Ana Sayfa Güncel, GÜNDEM 16 Eylül 2023 581 Görüntüleme

BASKİLLİLER DERNEĞİ BAŞKANI AYGÜN ÇAM:FERİBOTLARDA KAYISI ÜRETİCİLERİNDEN ÜCRET ALINMASIN

Baskilliler Derneği Başkanı Aygün Çam Elazığ’ın Baskil ilçesinden Malatya’ya kayısı taşımacılığında kullanılan feribotlardan kayısı üreticilerinden ücret alınmaması için talepte bulunuldu.

Baskil ilçesindeki Yüzbinlerce ton kayısı feribotlar üzerinden Malatya’ya giriş yapıyor. Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından üstlenilerek feribot taşımacılığı ile Malatya’ya sevk ediliyor.

Baskilliler Dernek Başkanı Aygün Çam kayısı üreticilerinden feribot ücreti alınmamasını talep etti.

Baskilliler Dernek Başkanı Aygün Çam yaptığı açıklamada

”Baskil ilçemizdeki Feribot taşımacılığını Malatya Büyükşehir Belediyesi üstlenmiş durumda. Yüzbinlerce ton kayısı bu feribotlar üzerinden Malatyaya giriş yapıyor. İşin üzücü kısmı bu taşımacılığın ne Elazığa nede Baskil ilçemize hiç bir faydası ve geliri yok. Malatya Büyükşehir belediyesinden talebimiz Kayısı üreticisinden ücret alınmasın. Bu işte Malatya zaten çok karlı. Bari gariban çiftçiden feribot ücretleri kaldırılsın. İkinci bir durum ise Baskil köylere hizmet götürme birliği bu konu ile ilgilenmesi gerek. Kendileri resmi olarak işletmeci olabilirler.

Diğer taraftan Pertek Feribotu üzerinden özellikle yaz aylarında yüzbinlerce turist ve gezgin bu feribotları kullanıyor. Baskil’de olduğu gibi Pertek feribotununda Elazığa bir getirisi yok. Elazığ Belediyesi veya Elazığ İl Özel İdaresi bu konuyla ilgili derhal bir formül geliştirmeli. Şehrin kaynaklarının şehire bir fayda sağlamamasından daha üzücü ne olabilir?’Temennimiz en kısa sürede bu işe bir el atılmasıdır.” dedi.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com