Ana Sayfa GÜNDEM, Uncategorized 18 Eylül 2023 237 Görüntüleme

ELAZIĞ KARMA ODA BAŞKANI ALBAYRAK: ESNAFIMIZKİRASINI ÖDEYEMEYECEK DURUMDA, AVM’LERE KOTA KONULSUN İSTİYORUZ

Elazığ Esnaf Karma Oda Başkanı Hakan Albayrak, deprem ve ekonomik kriz nedeni ile esnafın Bağ-Kur primi ve kirasını ödeyemeyecek hale geldiğini belirterek bir an önce bu konuda rahatlatıcı adımlar atılması gerektiğini söyledi. Özellikle büyük AVM ve ulusal marketlerin yerli esnafı bitirme noktasına geldiğini ifade eden Albayrak yetkililerden AVM ve zincir marketlerin sayısında kota uygulamasının uygulanmasını istediklerini ifade etti.

Son yıllarda pandemi, deprem ve ekonomik krizle birlikte küçük esnafın tükenme noktasında olduğunu kaydeden Elazığ Esnaf Karma Oda Başkanı Albayrak, esnaflar adına  yetkililerden taleplerini sıralayarak şunları söyledi:

”Esnaflarımızın en büyük sorunu dükkân kiralarının artışları. Deprem sonrası yıkılan yerler, bir an önce yapılsın. Bunlar yapıldığı zaman kiraları düşeceğine inanıyoruz. Tabii ki esnaflarımızın çok sıkıntısı var. Bağkur’unu ödemede sıkıntı çekiyorlar. Devletimizin, esnafımıza destek olmasını istiyoruz. Yıkılan yerlerin bir an önce yapılmasını istiyoruz. Bağ-Kur konusunda devletin yardımcı olmasını istiyoruz, sigorta konusunda yardımcı olmasını istiyoruz. Bunlar esnafımızı yıpratıyor. Ayrıca bütün esnaflarımız büyük AVM’lerden şikâyetçi. Elâzığ’ımızda dükkânı olan AVM’ler var. Biz esnaf olarak bunların bu kadar çok olmasını istemiyoruz. Bu AVM’lere artık ruhsat verilmemesini istiyoruz. Bugüne kadar verildi. Bundan sonra verilmemesini istiyoruz. Her büyük market, her mahallede 10 tane şube açıyor. Bu da bizim esnafımıza büyük zarar veriyor. Bunun bir an önce önleminin almasını istiyoruz. Bu belediye tarafından, bakanlık tarafından olabilir. Bunlara bir kota koyulmasını istiyoruz. Bunlar ne kadar çoğalırsa, etrafımız o kadar tükenme aşamasına geliyor.  Devletimizden bir an önce bunlara çözüm bulmasını istiyoruz.”

DEPREMDEN SONRA ESNAFIMIZA BİR FAYDA SAĞLANAMADI

Malumunuz büyük deprem badireleri atlatmış bir şehirdeyiz.  Depremlerden sonra esnafımıza bir fayda sağlanılmadı. Ne kira yardımı alabildiler, ne taşınma parası alabildiler. Esnaflarımıza yardımcı olunmasını istiyoruz. İşyeri ağır hasar alan esnaflara KOSGEB aracılığı ile bir destek verildi. Ama onlara da bir taşınma yardımı falan yapılmadı. Çünkü bugüne kadar 3 bin lira kira ödeyen bir esnafımızın kirası 6 bin liraya çıktı. Hepsi perişan durumda. İnşallah yıkılan yerler bir an önce biterse esnafımız da rahat bir nefes alacak.

AFET BÖLGESİ İLAN EDİLMENİN BİR KATKISI DA OLMADI

Elazığ afet bölgesi ilan ettiler, Ama Elazığ’a büyük bir katkısı olmadı. 250 Bin TL kredi çıkmıştı o zaman. Afet bölgesi olarak ilan edilen 11 ildi. Ancak sonra iki tanesi durduruldu. Elazığ ve Diyarbakır. Afet Bölgesi ilan edilmesi Elazığ’da esnafımıza bir fayda sağlamadı. Afet bölgesinde taşınma parası alamadılar, bir şey yapamadılar. Bu durumun esnafımıza hiçbir faydası olmadığını düşünüyoruz.

 

Yorumlar

Yorumlar (1 Yorum)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com