Ana Sayfa Güncel, GÜNDEM, ŞEHRE BAKIŞ, Uncategorized 21 Eylül 2023 748 Görüntüleme

BELDEYİ DE GÜZELLEŞTİRDİ YOLLARI DA…

Dürüst ve şeffaf belediyecilik anlayışı ile bir çok önemli projeye imza atan Yazıkonak Belediyesi, Elazığ Organize Sanayi Bölgesi’ni de kapsayan Yurtbaşı yolunda yenileme çalışmaları ile büyük bir takdir kazandı. Elazığ Organize Sanayi Bölgesi’ni de kapsayan Yurtbaşı yolunda yenileme çalışmaları sona erdi. Yazıkonak Belde Belediyesi ve paydaş kurumlar tarafından yenilen yol, kullanıma açıldı. OSB yoluna 60 milyon liralık bir yatırım yaptıklarını aktaran Yazıkonak Beldesi Belediye Başkanı Hatif Çadırcı, 30 yıllık sorunu çözüme kavuşturduklarını belirterek yapılan bu yolun hizmete açılmasıyla kazaların önlenmesi ve can ve mal kaybının önüne geçilmesinde önemli bir adım attıklarını belirtti.

YENİLENEN ELAZIĞ OSB YURTBAŞI YOLU İLE 30 YILLIK SORUN ÇÖZÜME KAVUŞTU

Belediyeyi borçlandırmadan ve kredi çekmeden yapılan bu çalışma ile Elazığ OSB-Yurtbaşı yolu hizmete açıldı. Dürüst ve şeffaf belediyecilik anlayışı ile yola çıkan Belde Belediye Başkanı Hatif Çadırcı, altyapıdan üstyapıya, çevre düzenlemesinden ulaşıma bir çok alanda hayata geçirdiği proje ile  belde halkının takdirini kazanmaya devam ediyor. Başkan Çadırcı son olarak Elazığ Organize Sanayi Bölgesi’ni de kapsayan Yurtbaşı yolunda yenileme çalışmalarının bitirildiğini açıklayarak hizmetlerine devam edeceklerini belirtti.

Yapılan yol çalışmasının tamamlanması ile birlikte Organize Sanayi Bölgesi (OSB) yoluna 60 milyon liralık yatırım kazandırdıklarını belirten Yazıkonak Belde Belediye Başkanı Hatif Çadırcı,”30 yıllık sorunu girişimlerimizle böylelikle çözüme kavuşturarak hizmete sunduk” dedi.

GELECEĞE İPOTEK KOYMUYORUZ DENK BÜTÇE ÜSTÜ BİRİKİMLERİMİZLE YAPIYORUZ

Hizmet süresince öncelikli olarak belde halkının, ardından da tüm çevre ilçeler ve Elazığ halkının ihtiyacını göz önünde bulundurarak hizmetler sunduklarını aktaran Yazıkonak Beldesi Belediye Başkanı Hatif Çadırcı denk bütçe ile borçlanmadan çalışmalarını sürdürdüklerini ifade etti. Bir çok belediyenin kredi veya borçlanma ile çalıştığı günümüzde Yazıkonak Beldesi Belediye Başkanı Çadırcı borç yükü altına girmeden yapılan hizmetlerle göz dolduruyor.

YAPILAN TÜM ÇALIŞMALARIMIZI İHALE YOLUYLA DEĞİL, KENDİ PERSONELİMİZ İLE YAPTIK

Belediyecilikte güvenilir ve başarılı olmanın en iyi yolunun şeffaflık  ve iyi bir bütçe yönetiminden geçtiğini de sözlerine ekleyen Başkan Çadırcı bu konuda beldenin yararına olacak tüm işleri ihaleyle yüklenici firmalara vermek yerine belediyenin personelleri ile yaptıklarını ve hem bütçeden tasarruf edildiğini hem de kredi çekmeden işlerin yürütüldüğünü belirtti. Çadırcı:” Allah’a hamdolsun bitirip vatandaşlarımızın hizmetine sunmuş olduk. Tabi biz belediye olarak işlerimizi ihale yoluyla değil personellerimizle yapıyoruz, Geleceğimize ipotek koymadan kredi çekmeden denk bütçe üstü birikimlerimizle yapıyoruz. Böylece alt yapıdan üst yapıya kadar çevre düzenlemesine kadar bir çok proje bitirdik” dedi.

YAPACAĞIMIZ BİR ÇOK PROJE VAR, TÜM GÜCÜMÜZLE ÇALIŞIYORUZ

Yeni yapılan Elazığ Organize Sanayi Bölgesi’ni de kapsayan Yurtbaşı yolu ile ilgili olarak da çalışmaların tamamlandığını belirten Başkan Çadırcı, daha önceki yolun Elazığ OSB’ye yakışmayan, kaldırım, refüj ve  emniyet şeridi olmadığı için kazalara sebebiyet veren bir yol olduğunu hatırlatarak,  geniş çaplı çalışmalar yaptıklarını ve güvenli ve Elazığ’a yakışan bir tol hale getirdiklerini söyledi. Başkan Çadırcı sözlerine şöyle devam etti:

”OSB kuruluşundan bu yana kaldırımı olmayan yol, bu maalesef bu nedenle bir çok can ve mal kaybına sebep oldu. Bingöl yol kavşağında Yurtbaşı sınırına kadar yaklaşık 4 km uzunluğunda mesafeyi kaldırım yaparak vatandaşımızın mal ve can kayıpların önüne geçmiş oluk, Tabi kısa bir menzil değil emek isteyen bir iş bilindiği gibi maliyetlerde yükselmiş azmettik sebat gösterdik Allah’a hamd olsun bitirip vatandaşlarımızın hizmetine sunmuş olduk. Tabi biz belediye olarak işlerimizi ihale yoluyla değil personellerimizle yapıyoruz, Geleceğimize ipotek koymadan kredi çekmeden denk bütçe üstü birikimlerimizle yapıyoruz. Böylece alt yapıdan üst yapıya kadar çevre düzenlemesine kadar bir çok proje bitirdik. Bir çok proje önümüzde var. Ara vermeden tüm gücümüzle çalışıyoruz. Beldemizde değişim ve dönüşümlerle adeta beldemizin çehresini değiştirdik.”

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com