Ana Sayfa Güncel, GÜNDEM 27 Eylül 2023 290 Görüntüleme

Elazığ Belediyesi ADEM’den “Erken Çocukluk Dönemi Eğitimi”

Elazığ Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’ne bağlı Aile Danışma ve Eğitim Merkezi (ADEM), eğitimlerine devam ediyor.

Bu kapsamda Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde faaliyetlerini sürdüren ADEM, yeni eğitim-öğretim yılının başında İl Müftülüğü bünyesinde açılan 4-6 yaş değerler eğitimi öğreticilerine yönelik  “Erken Çocukluk Dönemi Gelişimi” konulu eğitime başladı.

Yaklaşık 100 değerler eğitimi öğreticisine eğitimin ilk gününde Fırat Üniversitesi Eğitim Fakültesi Okul Öncesi Öğretmenliği Ana Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Filiz Elmalı tarafından “Erken Çocukluk Dönemi Gelişim Özellikleri” modülü anlatıldı.

Daha sonra Elazığ Belediyesi Aile Danışma ve Eğitim Merkezi Aile Danışmanı/ Çocuk Gelişim Uzmanı Ayşe Keskin tarafından “Çocuk Ruh Sağlığı ve Problem Davranışlar” konulu modülün eğitimi gerçekleştirildi.

Değerler Eğitimi öğreticilerinin iki oturum şeklinde katıldığı program Erken Çocukluk Dönemi Oyun Gelişimi, Çocuk Sağlığı ve İlk Yardım, Müzikli Ritim Çalışmaları Eğitimi, Yaratıcı Drama ve Masal Anlatıcılığı ile Ailelere Yönelik Sosyal Destek Hizmetleri konulu modülleriyle bir hafta süreyle devam edecek.

KATILIMCILARA SERTİFİKALARI TAKDİM EDİLECEK

Programın sonunda ise 4-6 yaş Değerler Eğitimi öğreticilerine katılım belgeleri takdim edilecek.

ADEM tarafından verilen eğitimlere katılan ve memnuniyetini dile getiren İl Müftü Yardımcısı Hatice Arslan, geleceğimizin teminatı olan çocuklarımıza değerler eğitimi verecek, onların gelişimini yakinen takip edecek hocalarımıza çok yönlü eğitimlerin verilmesinin çok kıymetli olduğunu kaydetti. Bu eğitimlerin gerçekleşmesi için gerekli zemini oluşturan ve daima destek sunan Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları’na teşekkür eden Arslan, eğitim alanında yapılan bu gibi çalışmaların artmasını talep ettiklerini belirtti.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com