Ana Sayfa GÜNDEM, Uncategorized 29 Eylül 2023 288 Görüntüleme

ENGELLİ OĞLUNUN BAKIM MAAŞI KESİLEN ANNE CUMHURBAŞKANINDAN YARDIM İSTİYOR

Elazığ’da engelli oğlunun bakım ve engellilik maaşı kesilen anne yardım istiyor. Zihinsel engelli çocuğuna bakmakta zorlanan iki çocuk annesi Kudret Demirdağ çocuğuna bakabilmek için çalışıyor. Kazancının geçinmelerine yetmediğini ifade eden anne : ‘’ Çocuğum doğuştan engelli. Engelli maaşı alıyorum. Sürekli maaşını kesiyorlar. Tekrar çıkartmak için aylarca uğraşıyorum. Benim çocuğumun engelli olduğunu herkes biliyor. Devlet yetkililerinden bu konuda bana yardımcı olmalarını istiyorum’’ dedi.

DEVLET ENGELLİLERE BU HAKKI VERMİŞSE, NEDEN BENİM OĞLUM YARARLANAMIYOR?

Mağduriyetinin giderilmesi için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan yardım isteyen anne Demirdağ:

”Sayın Cumhurbaşkanım, ben isyan ediyorum. Bu insanlar beni mağdur ettiği için isyan ediyorum. İsyanım rabbime değil, isyanım beni mağdur edenlerden. Oğlum doğuştan beri engelli, eli ayağı felçli, hiçbir işini yapamıyor. Doğuştan şeker hastası, araba çarptı ayağında 2 yerde platin var iki yerinde, defalarca ameliyat geçirdi. KOAH hastası, defalarca hastaneye yatırdım. 23 yaşında sürekli altına ediyor. 1-2 kere hastaneye yatırdım. Fethi Sekin Şehir Hastanesi’nde yatırdım, aynı gün taburcu ettiler. Günde en az 10 paket sigara içiyor, insanlar oğlumu sigaraya alıştırdılar, bağımlı yaptılar. Benim mağduriyetimi giderin lütfen, artık çok yoruldum. Ben hem anneyim hem babayım. Benim çocuğum bir gün yurtta olsa durmaz. Ben maaş için oğluma bakmıyorum, ben çocuklarım için ömrümü feda ederim. Yusuf’u bir gün yurtta tutamazlar, ama devlet engellilere bu hakkı vermişse, neden benim oğlum yararlanamıyor? Oğlumun maaşını kestiler, rapor vermiyorlar. 2 aydır bakıcısını kestiler, sonra ben bu maaşla geçimimi nasıl yapayım? Hem anneyim hem babayım, bir bodrum katlı evde yaşıyorum. Benim öyle böyle bir mağduriyetim yok, mağduriyetimin dile getirecek gücüm kalmadı.. Ben yoruldum, ben çok yoruldum. Ruh sağlığım bozuldu, bedenim bozuldu. Çocuğum dışarı gidiyor, insanlar sigaraya alıştırdılar çocuğu. 2 kere tecavüze uğradı, faillerini bulamıyorum.  Çok mağdurum, lütfen Cumhurbaşkanım, duy sesimi. Allah rızası için duyun. Bana bunu yapan insanlara isyanım var, beni mağdur edenlerden hakkım araştırılsın istiyorum. Hastaneye gidiyorum, beni hepsi başka hastanelere sevk ediyorlar. Çocuğumun hakkını almak istiyorum, rapor yeniletmekten yoruldum. Gerçek hastaların mağduriyetinin giderilmesini istiyorum.” dedi.

MAĞDUR OLAN BENİM, AMA KAYBEDEN DE BENİM

3 çocuğundan biri doğuştan engelli olan Kudret Demirdağ kendi imkanları ile açtığı işyerinde engelli çocuğuna bakmaya çalışarak yaşam mücadelesi veriyor. Elazığ Fethi Sekin Şehir Hastanesi’nde engelli çocuğunun raporunu yetersiz olarak verdiklerini ifade eden Demirdağ: şunları söyledi.” İş ortamında bakıyorum Yusuf’a. Ben de, oda perişanız. Yemek yapıyorum satıyorum. Kızım bana dedi Yusuf’un raporunu yeniletmeliyiz. Ben de Fethi Sekin Şehir Hastanesi’nden gün aldım. Ondan sonra heyete koydum. Aklımın ucuna gelmezdi k, çocuğuma yetersiz raporu verecekleri. Kızım aradı, çocuğa yetersiz raporu verildiğini söyledi. Hem sakatlık maaşını, hem de bakım maaşını kestiler. Sakatlığı kabul ettiler, bakıma muhtaç değil dediler. Ama benim çocuğum sürekli altına ediyor, şeker hastası, çocuğun eli ayağı felçli, bir gözü kör tamamen ışık yok. Çocuğum araba kazası geçirdi. Eli ayağı kötü. Çocuğum keşke bakıma muhtaç olmasaydı, ben bu devletten maaş istemezdim. Bu bir kere değil. Ya bütün engellilerin maaşının hepsini kessinler, ya da oğlumun maaşını düzenli bir şekilde verecekler. Çünkü artık ben koşturmaktan yoruldum. Fethi Sekin Şehir Hastanesinde yetersiz raporu verdikleri için  3 kere çocuğum heyete girdi. Çocuğum KOAH hastası, Nefesleri kesiliyor. Yatırıyorum. Durumu düzeldiği an baş edemiyorlar, Koca şehir hastanesi bir çocukla baş edemiyor, aynı gün taburcu ediyorlar. Ama bana da yetersiz raporu veriyorlar. İtiraz hakkımı kullandım Fırat Üniversitesi’ne gittim.

ŞEHİR HASTASNESİ RAPOR VERMEDİ, FIRAT ÜNİVERSİTESİ HASTANESİ VERDİ

Fırat Üniversitesi Malatya’ya sevk etti. Defalarca Malatya’ya gittim. Bir bayan olarak zorlanıyorum. Eşim yok, arabam yok. Sıkıntı yaşıyorum. Çocukla baş edemiyorum. Ben de Fırat Üniversitesi’nde heyete koydum. Doktorlar şoka girdi bu çocuğa nasıl bu rapor verilmiş. Fethi Sekin Şehir Hastanesi nice insanı mağdur ediyor ben biliyorum. Onlar rüşvetle sağlam insanı araştırabiliyorlar. Nice sağlam insana rüşvetle rapor veriyor. Nice mağdur insanı da mağdur ettiğini ben biliyorum. Benim annem, komşum, köylüm ve Yuısuf’a yetersiz raporu verdiler. Bu dört insan da bakıma muhtaç insanlar. Gelip bakabilirler. Biz sahte iş yapmadık, sahte rapor çıkartmadık. Çocuk ortada. Ama lütfen, Sayın Cumhurbaşkanım, benim mağduriyetimi giderin. Bunu istiyorum. Keşke çocuğum hasta olmasaydı, ben de maaş istemeseydim. Ya düzenli olarak çocuğumun maaşını bağlayacaklar, ya da benim çocuğum gibi bütün engellilerin maaşını kesecekler. Ben yoruldum.

OĞLUM CİNSEL İSTİSMARA MARUZ KALDI, FAİLLERİ BULUNAMADI

Oğlu Yusuf’un cinsel istismara maruz kaldığını gözyaşları ile anlatan anne Demirbağ, olayın faillerinin de bulunmadığını, bunun için çalmadık kapı bırakmadıklarını belirtti.

Oğlunun tecavüze uğradığını da gözyaşı ile anlatan anne, ‘’ Çocuğum camide tecavüze uğradı. Hemen polisleri aradım. Caminin içinde kamera bulamadık. Yaşlı sakallı biriydi. 2. Kez tekrar tecavüz etmek için sanayiye götürdüler. 2 kişi görmüş. Çocuk yer göğü inletmiş.Her yerde kamera var. Camide yok. Sanayinin orda heryerde kamera var.  Polisi arıyorum. Benimle dalga geçiyorlar. Polis de düzenli iş yapmıyor. Vali ile görüştüm, bu dosya kapanmaz diyorlar, öbür vali ile görüşüyorum yanındayız, mağduriyetini gidereceğiz, halledeceğiz diyorlar. Bırak mağduriyetimi gidermeyi, elimdekine göz diktiler onu da aldılar. ‘’dedi.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com