Ana Sayfa GÜNDEM 3 Ekim 2023 179 Görüntüleme

İpek Yolu Roket Takımı, Dünyaca prestijli 74. Uluslararası Uzay Kongresi’ne katıldı.

T3 Vakfı tarafından davet edilen İpek Yolu Roket Takımı, Dünyaca prestijli 74. Uluslararası Uzay Kongresi’ne katıldı.

Kongre, bu yıl Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de düzenlendi. Etkinlik, uzay teknolojileri ve inovasyonları konusunda dünya genelinden uzmanları ve meraklıları bir araya getirdi.

İpek Yolu Roket Takımı, Türkiye’nin uzay alanındaki yetenek ve inovasyonunu uluslararası platformda sergileme fırsatı buldu.

TEKNOFEST Yönetim Kurulu ve T3 Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Bayraktar, TEKNOFEST’te proje üreten 500 yarışmacı ile birlikte kongreye katılım sağladı. Bayraktar’ın liderliğindeki bu heyet, Türkiye’nin uzay ve teknoloji alanındaki gelişimini temsil ederken ülkenin bu önemli alandaki uluslararası işbirliği ve rekabetçilik potansiyelini artırmayı amaçladı.

İpek Yolu Roket Takımı, bu etkinlikte edindikleri deneyim ve bilgilerle, ülkenin uzay alanındaki projelerine ve hedeflerine ulaşmasında önemli bir rol oynamayı hedefliyor.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com