Ana Sayfa Güncel, GÜNDEM 6 Ekim 2023 346 Görüntüleme

HÜDA PAR Elazığ Gençlik Kolları 6-8 Ekim şehitleri anısına resim sergisi düzenledi

 

HÜDA PAR Elazığ Gençlik Kolları 6-8 Ekim 2014 yılında kurban eti dağıtırken şehit edilen Yasin Börü ve arkadaşları anısına resim sergisi düzenledi.

2014 yılında kurban eti dağıtırken şehit edilen Yasin Börü ve arkadaşları 6-8 Ekim katliamının 9’uncu sene-i devriyesinde HÜDA PAR Elazığ Gençlik Kolları tarafından düzenlenen resim  serigisiyle anıldı.

Cuma namazı sonrası 15 Temmuz Demokrasi Meydanında düzenlenen sergiye vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

6-8 Ekim sürecinde yaşanan olayları hatırlatan HÜDA PAR Elazığ Gençlik Kolları Başkanı Muhammet Aydemir, onlar Yasin’i katlederek bizden aldılar ama bugün yüzlerce Yasin’in yetiştiğini ifade etti.

Aydemir, “Bundan tam 9 sene önce 6-8 Ekim 2014 tarihinde Şehid Yasin Börü ve arkadaşları bir kurban bayramında muhtaçlara kurban eti dağıtırken canice katledilmişti. Canice diyorum. Çünkü önce darp edildiler sonra yetmedi silahla yaralandılar yetmedi onlarca bıçak darbesi aldılar. Binaların en üst katına çıkarılıp aşağı atıldılar oda yetmedi üzerinden arabayla geçtiler oda yetmedi yakıldılar. Onların o zaman unuttuğu birşey vardı. Onlar o gün bizi öldürerek bitireceklerini zannediyordular. Ama bizim tohum olduğumuzu unutmuştular. Belki o gün Yasin’i elimizden aldılar ama bugün onlarca, yüzlerce Yasin’imiz var. HÜDA PAR Elazığ Gençlik Kolları olarak burada resim sergisi düzenledik. Şehitlerimizi anmak onların davalarını anlatmak için.” diye konuştu.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com