Ana Sayfa Güncel, GÜNDEM 11 Ekim 2023 297 Görüntüleme

MİLLETVEKİLİ KELEŞ’TEN FIRAT ÜNİVERSİTESİ’NE KUTLAMA

STANFORD Üniversitesi, dünyadaki bilim insanları arasında, ilk yüzde 2’lik dilime giren akademisyenleri açıkladı., Elazığ Fırat Üniversitesi’nden 49 Öğretim Üyesi listede yer aldı. AK Parti Elazığ Milletvekili Erol Keleş Meclis Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada  Fırat Üniversitesi ve öğretim üyelerini tebrik etti. Keleş konuşmasında  şu ifadelere yer verdi:

”STANFORD Üniversitesi, dünyadaki bilim insanları arasında, ilk yüzde 2’lik dilime giren akademisyenleri açıkladı.

Elazığ Fırat Üniversite’si, Türkiye’den bu listeye en fazla akademisyen yerleştiren 2. üniversite oldu. Uluslararası ölçütler kullanılarak oluşturulan bu başarı, Elazığ Fırat Üniversitesi’nin dünyada saygınlığını artırarak, ön plana çıkmasını sağladı.   Dünyada bu listeye 200.644 bilim insanı girdi. Türkiye’den 1.202 Öğretim Üyesi bu listede yer alırken, Elazığ Fırat Üniversitesi’nden 49 Öğretim Üyesi listede yer aldı. Türkiye’den, İstanbul Teknik Üniversitesi 62 akademisyenle 1’inci, Elazığ Fırat Üniversite’si 49 akademisyenle 2’inci, Hacettepe Üniversitesi 42 akademisyenle 3’üncü sırada yer aldı. Elazığ Fırat Üniversite’mize ve şehrimize büyük gurur yaşatan, üniversitemizin dünya genelindeki saygınlığını artıran, kıymetli Fırat Üniversitesi akademisyenlerimizi yürekten kutluyorum.”

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com