Ana Sayfa Güncel, GÜNDEM 14 Ekim 2023 356 Görüntüleme

YRP “ÖZGÜR FİLİSTİN” MİTİNGİ İÇİN KONYA’DA

 

İsrail’in, başta Gazze olmak üzere Filistin’de giriştiği saldırılar Elazığ başta olmak üzere birçok ilde protesto edilirken, Yeniden Refah Partisi bugün Konya’da “Özgür Filistin” konulu bir miting gerçekleştirdi.
Merhum Necmettin Erbakan, 1980’de İsrail’in Kudüs’ü ebedi başkent ilan etmesinin ardından da Konya’da düzenlenen Kudüs Mitingi büyük ses getirmişti.
Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan başkanlığında MYK’da varılan karar uyarınca düzenlenecek miting, cumartesi günü saat 14.00’te Kılıçarslan Meydanı’nda yapıldı.
Sadece Türk ve Filistin bayraklarının yer alacağı mitingde ana vurgu; “Filistin’in özgür bir devlet olarak kabul edilmesi”nin yanı sıra “Kudüs ve sivillerin yaşam hakkına saygı” oldu.
Yeniden Refah Partisi’nin Konya’da düzenlediği “Özgür Filistin” mitingine Elazığ İl Başkanlığı da beş otobüs ve onlarca özel araçla katılım sağladı.
İsrail’in orantısız güç kullanarak gerçekleştirdiği katliamlara sessiz kalamayacaklarını ifade eden Yeniden Refah Partisi İl Başkanı Ömer Ateş şunları söyledi:
“İsrail’in, insanlık dışı saldırılarla, savaş hukukunu gözetmeksizin çocuk, kadın, yaşlı demeden kimyasal silahlar da kullanarak katliama dönüştürdüğü Gazze saldırılarını lanetlemek ve Filistin’in özgürlüğüne kavuşması için Yeniden Refah Partisi Genel Merkezi’nin düzenlediği “Özgür Filistin Mitingi”ne Elazığ’dan beş otobüs ve onlarca özel araçla katılım sağlamak için Konya’dayız. Filistin için, mazlum ve mağdur kardeşlerimiz için; insanlığın, vicdanın ve ümmetin kalbi bugün Konya’da atıyor. Eller ve gönüller Filistinli kardeşlerimize dua için semaya açıyoruz. Konya’da 81 ilimizden gelen ve İsrail’in zulmüne lanet okuyan ve fütursuzca gerçekleştirilen saldırıların durdurulması için başta İslam alemi olmak üzere tüm dünyaya bir kez daha Filistinli mazlumların yanında olduğumuzu haykırdık. Genel Başkanımız Dr. Fatih Erbakan, sorunun çözümü için bağımsız ve özgür bir Filistin devleti kurulmasının şart olduğunu ifade ederek dünya kamuoyunun bunu gerçekleştirilmesi için acilen harekete geçmesi gerektiğini bir kez daha ifade etti” dedi.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com