Ana Sayfa GÜNDEM 17 Ekim 2023 983 Görüntüleme

İSRAİL’İN HASTANE SALDIRISINA BİR TEPKİDE ELAZIĞ’DAN GELDİ

İsrail Devleti’nin, Hamas’ın başlattığı “Aksa Tufanı” operasyonu sonrası Filistin’deki katliamı sürüyor. İsrail’in Gazze’de hastaneye düzenlediği saldırı sonucu 1000’den fazla kişi hayatını kaybetti. Düzenlenen saldırı sonrası  İsrail Ulusal Güvenlik Karargahı tarafından Türkiye’de yaşayan tüm İsraillilere Türkiye’yi terk etme çağrısında bulunuldu.

Gazze’de hastaneye yapılan saldırı birçok devlet tarafından savaş ve insanlık suçu sayılırken meydana gelen saldırıya en büyük tepki Türkiye’den geldi.

Türkiye’nin birçok şehrinde konsoloslukların önünde toplanan insanlar İsrail Devleti’nin insanlık dışı ve soykırımcı davranışlarını kınadı. Olaya sessiz kalmayan şehirlerden biride Elazığ oldu. Elazığ’da 15 Temmuz Demokrasi Meydanında toplanan kalabalık Müslümanlara yapılan zulme sessiz kalmayarak tepki gösterdi.

Türkiye  VEFA-DER Kurucu Genel Başkanı Zülfü Kartakgül, sosyal medya üzerinden yaptığı çağrı ile Müslümanlara yapılan zulme sessiz kalınmaması gerektiğini vurguladı. Dakikalar sonra hızla dolmaya başlayan meydanda bir araya gelen kalabalık İsrail’i kınayarak protesto etti.

Başkan Kartakgül, yaptığı açıklamada;

“Yapılan saldırıdan ötürü tepkimizi göstermek için Elazığ’ın PTT Meydanına çıktık. Sosyal medya aracılığı ile Türkiye VEFA-DER Genel Başkanı olarak bütün Müslümanları, bütün dostlarımızı, bütün hemşerilerimizi PTT Meydanına davet ediyorum. Bu Siyonist güçlerin  Müslüman kardeşlerimize yaptığı zulme sessiz kalmamalıyız. Bugün oturmak haramdır. Bugün meydana çıkıp sesimizi duyurma zamanıdır. Bizde Elâzığ’ın yiğit insanlarını, Müslüman dostlarımızı, kardeşlerimizi insanlığa yapılan bu zulümden ötürü, mümine yapılan bu zulümden ötürü PTT Meydanı’na davet ediyoruz. Bugün evlerimizde sıcak bir şekilde oturma günü değildir. 600’ün üzerinde mümin kardeşimiz katledilmiştir. Zalim İsrail’in, katil İsrail’in, Siyonizm’in katliamıdır bu. İnsan olan hiçbir varlığın yapacağı bir hareket değildir. ”

 

:

 

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com