Ana Sayfa Güncel, GÜNDEM 18 Ekim 2023 334 Görüntüleme

ELAZIĞ FİLİSTİN İÇİN AYAKTA…

İsrail’in Filistin’e saldırıları bu gün 13. gününde. Dün akşam saatlerinde İsrail’in Gazze’deki el-Ehli Baptist Hastanesi’ne yaptığı bombalı saldırıda  500 kişi öldürüldü. Hastanede yaralı ve hastaların yanı sıra yerinden edilenler de kalıyordu. Filistin Yönetimi ve Türkiye, 3 gün yas ilan etti.

Bu durum tüm dünyada ve Türkiye’de büyük tepkiye yol açtı. Türkiye’nin bir çok ilinde ardı ardına İsrail’i kınayan, lanetleyen eylemler düzenleniyor. Elazığ’da da dün vatandaşlar bir araya gelerek İsrail’in soykırım niteliğindeki saldırılarını lanetlediler.

Bu gün akşam saatlerinde de bir araya gelen Elazığlılar Filistin halkı için tek yürek oldu. Eğitim Bir Sen Elazığ Şube Başkanı İbrahim Bahşi, Saadet Partisi Elazığ İl Başkanı Abdullah Akın ve çeşitli STK’ların yanı sıra yüzlerce Elazığlı İzzetpaşa Camii önünde bir araya gelerek,  Ahmet Aytar Meydanına doğru bir yürüyüş gerçekleştirdiler.

İsrail’i lanetleyen vatandaşlar, yağan yağmura rağmen yürüyüşlerine devam ederek Filistin Halkına destek sloganları attılar. Vatandaşların büyük bir duygu yoğunluğunun gözlemlendiği yürüyüş olaysız bir şekilde tamamlandı.

 

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com