Ana Sayfa GÜNDEM 23 Ekim 2023 655 Görüntüleme

ZAFER PARTİSİ GENEL BAŞKAN YARDIMCILARI ELAZIĞ’A GELEREK VATANDAŞLAR VE PARTİ TEŞKİLATI İLE BİR ARAYA GELDİ

Zafer Partisi Avrupa ve Amerika Türklerinden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Erdinç Örencik ve Teşkilat Başkan Yardımcısı Kürşat Dağ, 2024 yerel seçimleri öncesinde Elazığ, Malatya, Erzurum, Erzincan illerini kapsayan istişare toplantıları çerçevesinde Elazığ’a geldiler.

Elazığ’da gerçekleşen istişare toplantısında partililer ve vatandaşlarla bir araya gelen İl Başkanı Onur Omrak, Avrupa ve Amerika Türklerinden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Erdinç Örencik ve Teşkilat Başkan Yardımcısı Kürşat Dağ, vatandaşları dinlediler. İYİ Parti’den Zafer Partisi’ne katılanların rozetlerinin de takıldığı toplantıda, İsrail ve Hamas arasındaki savaş ve Türkiye’nin göçmen politikaları da ele alındı.

ÖRENCİK: BİZİM NEZDİMİZDE HAMAS DA, İSRAİL DE TERÖRİSTTİR
Türkiye’nin çok tehlikeli bir eşikte olduğunu ifade eden Erdinç Örencik, 1. Dünya Savaşını hatırlatarak,
‘’Türkiye çok tehlikeli bir eşikte. 1. Dünya savaşı, bir mektup sayesinde başladı. Almanya, Avusturya Krallığı’na sonuna kadar destek veriyoruz demişti. Şu anda da Amerika İsrail’e şartsız destek veriyor. Büyük bir tehlike bu. Hamas bomba atıyor terörist oluyor, İsrail bomba atıyor, kendini korumuş oluyor. Böyle bir adalet anlayışı olamaz. Ben bunu yanlış buluyorum. Bizim nezdimizde ikisi de teröristtir. Sivil insanların üzerine bomba atan kim olursa olsun teröristtir. İsrail’de olsa, Hamas’ da olsa. Ama Hamas bomba attığında hemen bütün dünya terör saldırısı diyor, İsrail sivilleri bombaladığında kendini koruyor deniyor. Bu bakış açısının değişmesi lazım. “dedi.

TÜRKİYE AVRUPA’NIN SIĞINMA KAMPI OLMUŞ DURUMDA
Türkiye’nin göçmen politikasını da eleştiren Örencik, Avrupa’dan alınan ödeneklerin bedelini Türkiye’nin misli ile ödediğini kaydetti. Bu gün ülkede vatandaşların bazı imkanlardan faydalanamayışının nedeninin imkanların yanlış yerlerde kullanılması olduğunu ifade eden Erdinç Örencik şunları söyledi;

‘’Neden biz 500-600 bin göçmen alıyoruz. Avrupa bizden daha zengin. İmkânları var, onlar da alabilir. Şu anda Türkiye Avrupa’nın sığınma kampı oldu. Avrupa’da her bir sığınmacının aylık maliyeti bin 500 Euro. Türkiye’de 13 milyon sığınmacı var. Avrupa bunlara her ay bin 500 Euro verdiği an batar. Oysa arada bize bir milyon verdiğinde Türkiye para aldığını düşünüyor. Esasında biz 1 milyar, 2 milyar alıyoruz ama ödediğimiz bedel 150 milyar. Hiç dengesini tutmuyor. O yüzden size para, destek yok. Çünkü imkânlarımız yanlış yere kullanılıyor. Türkiye zengin ülke mi? Hayır değil. Ama parası var mı? Var. Biz bunu adaletli şekilde, ihtiyaca göre dağıtsak sizin mağduriyetiniz bu kadar olmazdı. Çünkü devletin görevi ilk önce Türk vatandaşının mağduriyetini gidermektir. Suriyelinin değil. Bana bu konuda ırkçı desinler. Umurumda değil. Ben diyorum ki ilk önce Türk milleti. Bu olmadıkça biz bir yere gelemeyiz. Benim vatandaşım mağdursa, devlet olarak görevim size bakmaktır. Ben bu görevi yerine getiremiyorsam burada bir yanlış vardır. ‘’ dedi.

BİZ BU SORUNU ÇÖZECEĞİZ!

Teşkilat Başkan Yardımcısı Kürşat Dağ da Zafer Partisi olarak göçmen sorununun çözülmesi için gereken çabayı gösterdiklerini, bu konuda mağdur olan tüm Türk vatandaşlarının yanında olduklarını ifade ederek:

’’Bizler Zafer Partisi olarak her zaman vatandaşımızın yanında olacağız. Bizler burada olmasak bile sizlere en yakın olan yine bizim teşkilatlarımız olacaktır. Yaşadığınız mağduriyetleri görüyoruz ve anlıyoruz. Bizler bu konu da da sizler için elimizden geleni yapacağız. Türkiye’nin en büyük sorunlarından biri göçmenlerdir. Biz bu sorunu çözeceğiz. Bir yıl da geçse, on yıl da geçse çözeceğiz. Genel Başkanımız çok donanımlı bir insandır. Türkiye’nin de böyle donanımlı liderlere ihtiyacı vardır.  ’’ dedi.

BAŞKAN OMRAK: ORDU HALİNDE GENÇ ERKEK GÖÇMEN GELİYOR, BUNLARA BAKIP KENDİ HALKIMIZA BAKMIYORSAK BU HÜKÜMETİN AYIBIDIR

Zafer Partisi Elazığ İl Başkanı Onur Omrak’ da Türkiye’nin göçmen politikasını eleştirerek şunları söyledi:

‘’ Güçlü bir ülkeyiz ancak uygulanan yanlış politikalarla, 13 milyon göçmen yüküyle kendi vatandaşımıza bakamayacak hale geldik. Devletimiz bu 13 Milyon göçmene 151 milyar dolar kendi cebinden para harcadı. Kendi cebinden derken, aslında hepimizin cebinden çıktı. Kundaktaki çocuk bile borçlandı. Biz bunları ödedik. Kendi halkımız bunları öderken, kendi halkımıza nasıl bakamıyoruz? İşte bu da ülkemizde yaşanan politika. Hudut namustur diye yola çıkıyoruz. Ama Afganlar, Suriyeliler giren çıkan belli değil. Ve bunlar sivil ordu şeklinde geliyor. Yani sadece erkek olarak, ordu halinde geliyorlar. Ve bunlara devlet bakıyor. Buna karşın biz kendi halkımıza bakamıyorsak, bu devletin değil, hükümetin ayıbıdır. Maalesef ki bizim geleceğimiz de bunların ellerine teslim ediliyor. Özellikle seçim dönemlerinde verilen vatandaşlıklar bunlar geleceğimize tayin ediliyor. ” dedi.

ÇİZGİSİNİ BOZMADAN YOLUNA DEVAM EDEN PARTİ ZAFER PARTİSİDİR

Toplantının devamında Örencik ve Dağ tarafından partiye yeni katılan vatandaşlara rozetleri takıldı.

Geçtiğimiz günlerde İyi Parti’den istifa ederek teşkilatı ile birlikte Zafer Partisine geçiş yapan Eski İyi Parti  Sivrice Kurucu İlçe Başkanı Muhammet Özdemir de rozet takma işlemi ile resmi olarak kaydının gerçekleştiğini açıkladı. Rozet takdimi sonrasında açıklamalarda bulunan Özdemir:

“Türkiye’nin içerisinde bulunduğu durumu biliyoruz. 18 milyon göçmenin ülkeye alınması ve bunun akabinde Türkiye’nin demografik asimilasyona maruz bırakılması konusunda en sert tepkiyi gösteren ve bunu sürekli gündeme taşıyan Sayın Genel Başkanımız Ümit Özdağ, Türkçülük, Atatürkçülük, Türk milliyetçiliği konusunda çizgisini bozmadan  samimi bir şekilde yoluna devam eden yine Zafer Partisidir. Bu nedenle de kendime en yakın gördüğüm parti Zafer Partisidir. Atatürkçülük konusunda tavizsiz, Türk milliyetçiliği konusunda tavizsize yoluna devam eden, tüm samimiyetiyle yoluna devam eden parti Zafer Partisi’dir. İyi Parti’den ayrıldık çünkü partide bir istikrar göremedim. Belli bir çizgi göremedim. Milliyetçilikten uzaklaştılar. ” ifadelerine yer verdi.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com