Ana Sayfa Güncel, GÜNDEM 24 Ekim 2023 853 Görüntüleme

ROKET MÜHENDİSLİĞİ YARIŞMALARI TANITIM ETKİNLİĞİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Amerika Birleşik Devletleri New Mexico eyaletinde bulunan Spacesport uzay üssünde gerçekleştirilecek uluslararası Irec Roket yarışması ve 7.ulusal 2024 TEKNOFEST Roket yarışması katılım başvuru süreçleri hakkında bilgilendirme yapıldı…

Elazığ OSB İnovasyon Merkezi 2023 yılı Lansman faaliyetleri kapsamında 7. Ulusal 2024 Teknofest Roket Yarışması ve Amerika Birleşik Devletlerinde yapılacak olan IREC roket yarışması için katılım başvuru süreçleri ile ilgili bilgilendirme yapılarak TROKET takımı için yeni takım arkadaşları seçimi gerçekleştirildi Programa AK Parti Ankara Milletvekili Zehranur Aydemir, İl protokolü, Siyasi parti temsilcileri, kurum müdürleri, OSB yöneticileri, STK’lar, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Etkinlik açılış konuşmasını yapan Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş, milli teknoloji hedefleri doğrultusunda ülkenin gençlerden çok büyük beklentileri olduğunu söyleyerek, gençlerin çok çalışması gerektiğini ifade etti.

Göktaş, üniversitelerin teorik eğitimi bir yana bırakarak artık ürün odaklı çalıştıklarını vurguladı.

Fırat Üniversitesi Makine Mühendisliği Danışman ve Öğrencilerinden oluşan roket takım lideri İsmet Özen elde ettikleri başarılarının sırları ve hedeflerini anlattı.

AK Parti Ankara Milletvekili Zehranur Aydemir, savunma sanayinin önemine değinerek gençlere bu alana ilgi duyması yönünde çağrıda bulundu. Aydemir, “Türkiye artık teknolojilerin üreticisi konumunda” dedi

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com