Ana Sayfa Güncel, GÜNDEM 2 Kasım 2023 186 Görüntüleme

DEVA PARTİSİ İL BAŞKANI KANGAL:” OKULLARDA ÇOCUKLARIMIZIN SAĞLIKLI İÇME SUYUNA ULAŞMASINI İSTİYORUZ”

Deva Partisi Elazığ İl Başkanı Av. Mehmet Kangal, okullarda öğrencilerin içme suyu ihtiyaçlarının karşılanması için yetkililere çağrıda bulundu.

Başkan Kangal, yetkililere çağrıda bulunarak, İl genelindeki tüm okullarda öğrencilerin içme suyu ihtiyaçlarının karşılanması için okullara su sebilleri ve çeşmeleri kurulması gerektiğini belirterek, “Okula devam eden öğrencilerimizde gördüğümüz en büyük problemlerden biri, yeterli miktarda su tüketimi sağlayamamalarıdır. Okul saatleri içerisinde çocukların sağlıklı ve içilebilir suya erişimlerinin çok mümkün olmadığı, bu sebeple ya susuz kaldıkları ya da hijyenik olmayan lavabo musluklarından su içmek zorunda kaldıklarını duyuyoruz. Yeterli su tüketiminin, çocukların fiziksel ve zihinsel gelişiminde önemli bir faktör olduğu ve temiz suya erişimlerinin en temel hakları olduğu unutulmadan bir an önce okullarda içilebilir suyun temin edilmesini yetkililerden talep ediyoruz. Okullarda musluk suyunun gerekli arıtma sistemlerinden geçtikten sonra yerleştirilecek su sebilleri ve çeşmeler aracılığı ile çocuklarımızın rahatlıkla suya ulaşmasını istiyoruz. Sosyal devlet ilkesinin bir gereği olarak; Elazığ Valiliğinden, Belediye Başkanlığından ve İl Milli Eğitim Müdürlüğünden bu konuya duyarlı olmalarını, gerekli çalışmaları başlatarak öğrencilerin temel gereksinimi olan temiz içme suyu ihtiyaçlarının karşılanması için Okullarda İçme Suyu Projesi çağrımıza kulak vermelerini bekliyoruz” dedi.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com