Ana Sayfa Güncel, GÜNDEM 3 Kasım 2023 281 Görüntüleme

BAŞKAN DUMANDAĞ:”ELAZIĞ HAYVAN ÜRÜNLERİ TDİOSB İÇİNDE YER ALAN SANAYİ KURULUŞLARIMIZAHAM MADDE TEDARİĞİ SAĞLAYACAK”

Akparti Milletvekilleri Ejder Açıkkapı, Erol Keleş Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, Elazığ Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Ali Dumandağ, Yönetim Kurulu Üyeleri ve Genel Sekreter Murat Çiçek, Kalkınma Ajansları Genel Müdürü Ahmet Şimşek ve Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Oruç Baba İnan’ın başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya katıldılar.

Toplantıda geçtiğimiz aylarda Fırat Kalkınma Ajansı ile sözleşmesi imzalanarak Elazığ Ticaret Borsası tarafından yürütülen Fırat Hayvan Ürünleri Tedarik ve Ticaret Merkezi Projesi ile ilgili olarak arsa zeyli ve bütçe artırımı hususları ele alındı. Elazığ Ticaret Borsası Genel Sekreteri Murat Çiçek heyete sunum yaparak Ticaret Borsasının proje ile ilgili talepleri ve ilerde yapılması muhtemel ilave projeler ile ilgili bilgi verdi.

BAŞKAN DUMANDAĞ:”ELAZIĞ HAYVAN ÜRÜNLERİ TDİOSB İÇİNDE YER ALAN SANAYİ KURULUŞLARIMIZAHAM MADDE TEDARİĞİ SAĞLAYACAK”

Başkan Mehmet Ali Dumandağ ise yaptığı açıklamada; “Türkiye Yüzyılı Projeksiyonu çerçevesinde, Elazığ Hayvan Ürünleri TDİOSB içerisinde yer alan sanayi kuruluşlarımıza ham madde tedariği sağlayacak, ayrıca gelecekte oluşacak sektörün ihtiyaçlarına cevap verecek kapsamlı, modern, genişleyebilir ve verimli bir Hayvan Ürünleri Tedarik ve Ticaret Merkezi kurulması planlanmaktadır. Elazığ Ticaret Borsası Elazığ, Tunceli, Bingöl ve Muş illerinde faaliyet gösteren bölgesel nitelikte bir borsadır. Dolayısıyla, Borsamızın faaliyet gösterdiği illerin yanı sıra Ağrı, Van ve Diyarbakır’da bulunan işletmeler projeden yararlanacaklardır.

Proje kapsamında, tüm bölgeye hizmet sunacak, bin adet büyükbaş veya 3 bin adet küçükbaş hayvan barınma kapasitesine sahip toplam 5 bin m2 kapalı ve yarı kapalı padoklar, 800 m2 sosyal tesis ve idari bina, 600 m2 Elektronik Satış Salonu, acil kesim ve karantina alanı içeren bir tesis inşa edilecektir. (2.000 m2 kapalı alanda 80 adet, 3.000 m2 yarı kapalı alanda 120 adet, 15 m2’lik padok alanları oluşturulacaktır.)” Dedi.

Başkan Dumandağ Proje hakkında bilgi verdikten sonra, Gümüşkavak mevkiinde 47 369,24 m2’lik arsa için Fırat Kalkınma Ajansı aracılığı ile Bakanlığa sunulan arsa zeylinin uygun görülmesini ve Proje künyesinde belirtildiği gibi projenin onaylanmış bütçesi 27.842.486,00-TL, Güdümlü Proje Desteği 13.921.243,00-TL olup, pandemi, yaşanan kur dalgalanmaları ve savaşlar sebebiyle yaşanan fiyat artışları göz önünde bulundurularak Güdümlü projelerde kamu desteğinin katkısının arttırılmasını talep etti.

ŞERİFOĞULLARI:”ELAZIĞ BELEDİYESİ OLARAK TİCARET BORSASI’NIN İÇİNDE OLDUĞU HER PROJEYİ DESTEKLİYORUZ”

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları ise Elazığ Belediyesi olarak projeye ortak olduklarını, Ticaret Borsasının içinde oldupu ve öneri olarak getirdiği her projenin hem destekçisi hem de takipçisi olacaklarını, projenin hem borsa ve belediyenin hem de İlimizin vizyon projelerinden biri olduğunu, Elazığda hayvancılık sektörünü hakettiği yere gelmesi ve bu konuda cazibe merkezi haline gelmesi için gerekli olan projeler bütünün bir parçası olduğunu, bu nedenle son derece önemli bir proje olduğunu ifade etti.

Akparti Milletvekilli Erol Keleş ve Ejder Açıkkapı ise, Elazığ için son derece önemli olan bu projede Borsamız ve Belediyemiz taleplerinin ilgili mercilere iletilmesi ve takibi noktasında iktidar milletvekilleri olarak her zaman Elazığ için gerekeni yapacaklarını belirttiler.

Başkan Dumandağ açıklamasının sonunda; “Başta Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Sn.Oruç Baba İnan olmak üzere, Kalkınma Ajansları Genel Müdürü Ahmet Şimşek ‘e Elazığ Ticaret Borsasının taleplerini olumlu karşıladığı için teşekkürlerini ileterek, İlimiz ve memleketimiz için bütün proje ve faaliyetlerimizde her daim arkamızda durarak varlıklarını yanımızda hissettiğimiz Akparti Milletvekillerimiz Erol Keleş ve Ejder Açıkkapı’ya, Belediye Başkanımız Sn.Şahin Şerifoğulları’na ve bu projenin hayata geçirilmesinde önemli katkıları olan Fırat Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Abdulvahap Yoğunlu şahsında tüm FKA çalışanlarına teşekkürlerimi iletiyorum. Projemiz İlimize Hayırlı Olsun.” dedi.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com