Ana Sayfa Güncel, GÜNDEM, Uncategorized 9 Kasım 2023 213 Görüntüleme

BAĞ-KUR’LU EYT’LİLER VERİLEN SÖZLERİN TUTULMASINI BEKLİYORLAR

Emeklilerin maaşlarının düşüklüğü en çok konuşulan konular arasında yerini korurken, Bağ-Kur primini yatıran ve EYT ‘ye takılıp emekli olamayan esnafların da tepkisi dinmek bilmiyor.

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) yasasının çıkmasıyla birlikte, Türkiye genelinde olduğu gibi Elazığ’da da birçok Bağ-Kur’lu  esnaf 9  bin prim günü şartı nedeniyle yasadan faydalanamamıştı. Bağ-Kur’luların emeklilik prim gün sayılarının 7 bin 200’e düşürülmesiyle ilgili beklentilerinin sürdüğünü ifade eden Bağ-Kur’lu EYT’liler Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın seçimden önce dile getirdiği  ve meclis kapanmadan gerekli düzenlemenin yapılacağını sözlerin hatırlatarak sorunlarının bir an önce çözümünü beklediklerini söylediler.

ELAZIĞ KAHVECİLER VE KIRAATHANECİLER ODA BAŞKANI EVSEN: BAĞKUR’LU ESNAF, SGK’LILARLA AYNI ŞARTLARDA EMEKLİ OLMAK İSTİYOR

Ülkemizde yapılan genel seçimlerden önce esnafa müjde diye 7 bin 200 gün söylendi. Esnafımız bir umutla bu konuda bir yapılandırma gibi tüm işlemlerini yaparak, meclisin açıldığı gün müjdenin gerçekleşmesini bekledi. Dünden bu güne henüz bir gelişme yok. Torba yasada da bu kanun çıkmıyor. Yetkililere sesleniyoruz; Bizler esnafı gezerken en çok sıkıntı yaşadıkları konu ekonomik kriz. İkinci madde de gerçekten Bağ-Kur primi ve emeklilik. TESK Başkanı olsun, federasyonlar olsun; bizler esnaf temsilcileri olarak  esnafın sesini duyurmak zorundayız. Esnaf Bağ-Kur primini ödeyemez duruma geldi. Ve bu konudaki mağduriyetler had safhadadır. Bir an önce SGK’lılarla aynı şartlarda emekli olmak istiyor.

BAĞKUR EYT’LİSİ ESNAF MURAT YILMAZ: CUMHURBAŞKANIMIZIN VAADİ OLAN BU UYGULAMANIN BİR AN ÖNCE HAYATA GEÇMESİNİ İSTİYORUZ

Elazığ’da esnaflık yapan Murat Yılmaz ekonomik krizi çok fazla hissettikleri bu dönemde BAĞ-KUR primlerini ödeyemeyecek hale geldiğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın seçimden önce dile getirdiği ve küçük esnafın emeklilik prim gününün 7 bin 200’e düşüreceğini söylediği sözleri hatırlatan Yılmaz:”  Ben bir Bağ-Kur  mağduruyum. Sayın Cumhurbaşkanımızın seçim döneminde bir vaadi oldu. Meclis kapanmadan önce çıkacak dediler. Meclis kapandı çıkmadı. Meclis açılır açılmaz çıkacak dediler. Meclis açıldı yine çıkmadı. Bağ-Kur Mağdurları bu konuda çok sıkıntılı.7 bin 200 güne düşürülmesi konusunda Cumhurbaşkanımızın verdiği vaadin bir an önce gerçekleşmesini istiyoruz. Bunun yanı sıra  Bağ-Kur mağdurlarının Bağ Kur primlerini ödeyememelerinin sebebi 9 bin gün  olması.9 bin gün olunca çok uzunmuş gibi geliyor. Uzun olunca insanlar Bağkur unu yatırmıyorlar. Kaçınıyorlar. Kimse yatırmıyor. 7 bin 200 güne düşünce herkes Bağ-Kur’larını muntazaman yatıracaktır. Mağduriyet ortadan kalkacak.

YANIMDA ÇALIŞAN SSK LI 5 BİN GÜNDE EMEKLİ OLURKEN, BİZLER 9 BİN GÜN PRİM ÖDÜYORUZ.

Bir SSK lı 5 bin günde emekli olacakken, Bağ Kur’lu 9 bin gün prim yatırıyor. Bu da 4 bin gün demek. Yani 10 yıla tekabül ediyor. Bu farkın giderilmesini devletimizden, Cumhurbaşkanımızdan ve Çalışma bakanımızdan talep ediyoruz. Seçim vaadi olarak söylendi ama hayata geçirilmedi. Yeni seçim mi bekleniyor? Yılbaşını mı, bayramı mı bekliyoruz? Bilmiyorum ama bekliyoruz.” dedi

BAĞKURLU OLARAK ÇOK MAĞDURUZ

Taksici esnafı Ramazan Bulut  da işlerinin düşük olduğundan yakınarak, temel giderlerini karşılayamayacak haldeyken Bağ-Kur primini ödemekte gülük çektiğini söyledi.

Bağ-Kur’lu olarak mağduruz. 9 bin prim günü bize çok fazla geliyor.8 bin 400 günüm var. Hala bekliyorum ki 9 bin e tamamlansın. Cumhurbaşkanımızın da dediği gibi 7 bin 200 güne düşürülmesini bekliyoruz. İnşallah meclisten geçer biz de bu mağduriyetten kurtuluruz. İşveren olarak 9 bin gün de emekli oluyoruz. Ama bizle çalışan, bizim yanımızda çalışan bir personel 5 bin 600 günle emekli oluyor. Aramızdaki fark 10 sene.10 sene çok uzun bir zaman Bir an önce mecliste bu mağduriyetimizin önüne geçecek karar alınsın istiyoruz.

BU AYRIMCILIK SONA ERSİN!!

Seçim zamanı cumhurbaşkanımızın ilk açıklamasına göre Bağ Kur ve SSK’lılar 5 bin 600 günden emekli olacaklardı. Biz hepimiz kendimizi öyle hazırladık. Çalışma bakanımız sonradan bir ekleme yaptı.9 bin günde kaldı. Yani Bağ-Kur’luların ne suçu var? Onu anlamadım. Bu ayrımcılık neden bu kadar uzun. Biz de mağduruz. Bir an önce emekli olmak istiyoruz.

 

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com