Ana Sayfa Güncel, GÜNDEM, Uncategorized 20 Kasım 2023 182 Görüntüleme

KİRACILAR!! BU HABERİ İYİ OKUYUN….100 LİRA YÜZÜNDEN EVİNDEN OLDU…

Türkiye’deki en büyük sorunlardan biri haline gelen konut krizi enflasyonist ortamda kiralık ve satılık ev fiyatlarının fahiş oranda artması nedeni ile etkisini daha fazla hissettiriyor.

Hemen her gün karşımıza ev sahibi ile kiracı anlaşmazlığı konusunda haberler çıkıyor. Ev sahipleri artan piyasa koşulları nedeni ile kira fiyatlarına 2-3 misli zam yapmak zorunda kalıyor. Kiracılar ise birden bire 2-3 misli artan kira giderlerini karşılamakta güçlük çekiyor.

100 TL YÜZÜNDEN EVİNDEN OLDU

Bu haberimiz evde otururken, kira artışını kanuni sınırlar içerisinde yapmak zorunda olan ev sahibi ve kiracılarla ilgili. Elazığ’da meydana gelen olayda, yaklaşık 7 yıldır kirada oturan Ali T isimli vatandaş, son kira artışı ile 3 bin  TL’ye oturduğu evinden iddiasına göre ev sahibinin oyunu ile taşınmak zorunda kaldı. 3 bin TL’ye oturduğu evi % 25 artış bedeli ile 3 bin 750 lira ödeyecekti. Ev sahibi ile bir araya gelen Ali T. minik torunu ile birlikte oturdukları bir kafede kira artışını konuştular. İddiaya göre ev sahibi Ali T. ye 3 bin 750 TL’yi kabul ettiğini söyledikten sonra, Ali T’nin minik torununu sevdiği ve ” bu ufaklığın hatırı için bu ay 100 TL ödeme. Ufaklığa çikolata al” dedi.

EVSAHİBİM ”KİRAYI ARTTIR”  DEMEK YERİNE BANA OYUN OYNADI

Konuşmanın akabinde kira günü 3 bin 750 TL yerine 3 Bin 650 TL ödeyen Ali T’nin karşısına bir ay sonra karşısına mahkeme kağıdı geldi. Ev sahibinin kirayı düzenli ve kanuni rakamlarda ödemediği gerekçesi davacı olduğunu ifade eden Ali T. davayı kaybederek evi boşaltmak zorunda kaldı. Yaşadığı mağduriyeti dile getiren Ali T. şunları söyledi:

”7 yıldır oturduğum evimde bir gün bile kirayı aksatmadım. Ev sahibim de bizden memnundu. Ancak ben 100 liranın kurbanı olarak davayı kaybettim. Kendisi torunuma harçlık vermek istedi. O nedenle bu ay kirayı 100 lira eksik yatır dedi. Sonrasında da dava açtı. Davayı kaybettim. Bir ay boyunca gece gündüz ev aradım.10 bin liraya ev buldum. Kiralar ve piyasa malum. Ev sahibim makul bir şekilde fiyat artışı yapın deseydi, bir orta yolu bulup kirayı onu da memnun edecek kadar arttırabilirdik. Ama o bana oyun oynamayı tercih etti.” dedi.

ESKİDEN EV ALMAK ZORDU; ŞİMDİ KİRACI OLMAK DA EV ALMAK GİBİ ZOR

Yaşadığı mağduriyeti başkalarının da yaşamamasını istediğini belirten Ali T:” Ne olursa olsun, resmi olarak belgesiz iş yapmasınlar. Gİderler, kira artışı. Bunları resmiyete dökmeden söz ile iş yapmasınlar. Söz uçuyor, yazı kalıyor. Bana bir oyun oynandı ve ben mağdur oldum.Eskiden ev almak zordu.Şimdi  kiracı olmak da ev almak kadar zorlaştı.” dedi.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com