Ana Sayfa GÜNDEM 21 Kasım 2023 261 Görüntüleme

ELAZIĞ TÜRK OCAĞI “CUMHURİYET’İN 100. YILINDA TÜRKİYE’DE ÖĞRETMEN YETİŞTİRME POLİTİKALARI VE ELAZIĞ KIZ İLKÖĞRETİM OKULU” KONULU KONFERANS DÜZENLEYECEK

Elazığ Türk Ocağı geçtiğimiz günlerde Fırat Üniversitesinin 4 eski rektörü ve mevcut rektörünün katılımıyla düzenlediği konferansa ek olarak yine eğitim konusunu hedef alan bir konferans düzenleyecek. “Türkiye’de Öğretmen Yetiştirme Politikaları ve Elazığ Kız İlköğretim Okulu” konulu konferansa konuşmacı olarak Hukukçu ve Eğitimci Meftune Güler Gül katılacak. Konferans 22 Kasım 2023 Çarşamba günü Elazığ Belediyesi Bünyamin Eroğlu Kongre ve Kültür Merkezinde saat 18:30’da gerçekleşecek. Konferans sonrasında konuşmacı Meftune Güler Gül’ün geçtiğimiz yıl çıkan “Anılarda Elazığ Kız Öğretmen Okulu” isimli kitabı için imza günü yapılacak.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Elazığ Türk Ocağı Başkanı Yavuz Haykır: “Eğitimin merkezinde kendisine yer bulan öğretim kadrolarının ne şekilde ve nasıl yetiştirilmesi gerektiğinin ehemmiyet arz ettiğini, bu konuda yapılan çalışmaların ülkenin geleceğine yapacağı etkilerin dikkate alınmasın zaruri olduğunu belirtti. Ayrıca köklü bir eğitim kurumu olarak bölgeye ve Anadolu’ya ışık saçan Elazığ Kız İlköğretim Okulunun Türk eğitim hayatına katkılarının ve bu katkıların günümüze olan yansımalarının, geçmişle şimdinin mukayesesi açısından önemli olduğunu” dile getirdi. Son olarak Haykır “Cumhuriyet’in 100. yılında Türkiye’de öğretmen yetiştirme politikaları ve Elazığ tarihinde isminden söz ettiren köklü bir kurum olan Elazığ Kız İlköğretim Okulu konulu konferansa tüm değerli hemşerilerimizi bekliyoruz” dedi.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com