Ana Sayfa Güncel, GÜNDEM 21 Kasım 2023 625 Görüntüleme

EVLERİ VAR, AMA TAPULARI YOK…..

Elazığ’da 24 Ocak 2020 tarihinde Sivrice merkezli meydana gelen 6.8 büyüklüğündeki depremde evinin yıkılması sonucu annesini ve eşini kaybeden depremzede Fikret Ayken dahil 22 depremzedeye ücretsiz ev verildi. Depremde ailesini kaybeden 22 depremzedeye tahsis edilen evlerin tapuları verilmesine rağmen Ayken’e dördüncü yıla yaklaşılmasına rağmen tapusu halen verilmedi. Yine aynı depremde eşini ve çocuğunu kaybeden Meriç Dişli’nin ise yıkılan dükkanının yerine yeni bir dükkan verilmedi.

Elazığ’da 2020’de meydana gelen 6.8 büyüklüğündeki depremde merkez Mustafapaşa Mahallesi’ndeki evinin yıkılması sonucu Fikret Ayken, annesini ve eşini kaybetti. Depremin ardından Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı depremde ailesini kaybeden 22 kişiye merkez Cumhuriyet Mahallesi 271 Kentsel Dönüşüm Konutlarında ücretsiz ev tahsisi yaptı. Üç yıldır evlerinde oturan 22 aileden sadece Fikret Ayken’e tapusu verilmedi. Bir başka depremzedelerden Meriç Dişli ise yıkılan dükkanın yerine kent merkezinde dükkan verileceğine dair söz verildiğini ancak dükkanın verilmediğini söyledi.

“EVİM VAR TAPUM YOK”

Deprem sonrasında yaşadığı süreci anlatan depremzede Fikret Ayken, “24 Ocak 2020 depreminde Mustafapaşa mahallesinde ayken apartmanda oturuyordum. Deprem anında yıkılan evimizde eşim ve annemi kaybettim. Kız kardeşim de 22 saat göçük altında kaldı. Bize Cumhuriyet mahallesinde Cumhuriyet TOKİ’lerinden bir ev verdiler. Evin bütün DASK’ ını bütün giderlerini ben ödüyorum hak sahibi olduğum halde tabu bana verilemedi. 21 kişiye verdiler 24 Ocak’ta 4’üncü yılına girecek ama ben halen tapumu alamadım. Gitmediğim hiçbir yer kalmadı. Valimin yanmayı diyorum görüşemiyorum, valilikteki memurların yanına gidiyorum görüşemiyorum. Dönemin Vali muavini bizimle çok ilgilendi. Bana bir yazı geldi 468 bin TL evin fiyatı yazıyordu. Evin 300 bin TL’sini belediye ödeyecekti. 160 bin TL’sinde valilik ödeyecekti. Beni valilikten çağırdılar gittim. Evin adresini de verdim. ‘Biz seni arayacağız, ev senindir merak etme her şeyin tamam’ dediler. Ama 4 sene oldu verilemedi tapu” diye konuştu.

BELEDİYE BAŞKANI BİZİMLE İLGİLENİYORDU SADECE

Yaşadığı sorunla ilgili Elazığ Valiliğinin ilgilenmediğini söyleyen Ayken, “Herkese evinin tapusu verildi bana verilmedi. Bende soruyorum sebebi ne? Karşımızda bir insan yok ki gidip derdimizi anlatalım. Yalnız Belediye Başkanı bizimle ilgileniyordu. Ama başkanımızda tek başına ne yapabilir ki zaten depremden sonra pandemi süreci oldu. Onun içinde zor bir dönem oldu. Valilik bizimle görüşmüyor. Vali bey bir gün olsun bizi arayıp sormadı. Devletten bir tek kuruş bana gelmedi. Gelip evimi gezebilirler bir elbise dolabı birde oyuncak dolabı. İki şeyden başka bir şey yok. Bizde talep etmedik zaten benim eşim dostum sevdiklerimin yardımıyla evimi döşemiştim” diye kaydetti.

4 YILDIR DÜKKANIM VERİLMEDİ

Depremzedelerden Meriç Dişli ise yıkılan dükkanın yerine dört yıldır dükkan verilmediğini belirterek, “2020 Elazığ depreminde ben eşimi, çocuğumu, sağlığımı her şeyimi kaybettim. Devletimizden  Allah razı olsun evimi verdi, ama iş yerimi vermediler. O dönemde AFAD başkanımız olsun, Bakanlarımız olsun iş yerimi verileceğini söylediler ama 4 yıl geçmesine rağmen verilmedi. Kahramanmaraş depreminde 9 ay geçmesine rağmen oradaki insanların iş yerleri, evleri verildi. Ama benim 4 yıl geçmesine rağmen iş yerimi alamadım. Bu konuda Cumhurbaşkanımız olsun, bakanlarımız olsun, milletvekillerimizden yardım bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com