Ana Sayfa Güncel, GÜNDEM 23 Kasım 2023 311 Görüntüleme

ELAZIĞ VALİSİ DR. ÖMER TORAMAN’IN ÖĞRETMENLER GÜNÜ MESAJI

VALİ TORAMAN: ÖĞRETMENLİK HERŞEYDEN ÖNCE BİR İDEALDİR

Öğretmenin toplumdaki yerini ve önemini belirtmek, saygınlığını artırmak, öğretmenler arasında sevgi, saygı ve dayanışma bağlarını kuvvetlendirmek amacıyla, cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün Millet Mektepleri Başöğretmenliğini kabul ettiği 24 Kasım günü, 1981 yılından bu yana Öğretmenler Günü olarak kutlanmaktadır.

Biz biliyoruz ki; öğretmenlik mesleği, her şeyden önce bir ideal ve bir hizmet mesleğidir. Sizler idealist, çalışkan ve fedakâr bir şekilde çalıştıkça aziz milletimiz birlik ve beraberlik içinde daha da güçlü bir duruma gelecektir.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün; “Memleketi, milleti kurtarmak isteyenler için, vatanseverlik, temiz yüreklilik, fedakârlık gerekli olan özelliklerdendir. Fakat bir toplumdaki hastalığı görmek, onu tedavi etmek, toplumu asrın gereklerine göre ilerletebilmek için bu özelliklerin yanında, ilim ve fen lazımdır. İlim ve fenle ilgili faaliyet merkezi ise mekteptir. Okul genç beyinlere, insanlığa hürmeti, millet ve memlekete sevgiyi, şerefi ve bağımsızlığı öğretir.” sözüyle çizdiği hedefler doğrultusunda yürüttüğünüz çalışmalarınızı, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da aynı azim, irade, özveri ve kararlılıkla sürdüreceğinize olan inancımız tamdır.

24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla, Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, şehit öğretmenlerimiz başta olmak üzere ebediyete irtihal etmiş bütün öğretmenlerimizi rahmetle anıyor, aydınlık bir geleceği hep beraber inşa edeceğimize olan inançla, tüm öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü’nü kutluyorum.

 

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com