Ana Sayfa Güncel, GÜNDEM 3 Aralık 2023 1134 Görüntüleme

Başkan Tunç”Engelsiz yarınlar için toplum bilinçlenmesi, kamusal dinamiklerin daha aktif duyarlılık ile hareket etmesi gerekiyor”

Başkan Tunç”Engelsiz yarınlar için toplum bilinçlenmesi, kamusal dinamiklerin daha aktif duyarlılık ile hareket etmesi gerekiyor”

3 Aralık sorunların gündeme getirileceği ve çözümü için yapılabileceklerin ele alınacağı bir tarihtir”

Fırat Otizm Derneği Başkanı İrfan Tunç, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Fırat Otizm Derneği Başkanı İrfan Tunç 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Başkan Tunç yayımladığı mesajında, “Toplumsal duyarlılığın artması çok önemli. Engelli vatandaşlarımızın toplumsal hayatın her alanında kendilerine yer bulmaları adına gayret göstermeliyiz”dedi.


Engelsiz yarınlar için toplum bilinçlenmesi, kamusal dinamiklerin daha aktif duyarlılık ile hareket etmesi gerektiğini ifade eden Fırat Otizm Derneği Başkanı İrfan Tunç; “3 Aralık; Birleşmiş Milletler’in 1992 yılında almış olduğu karar sonrası ‘Uluslararası Engelliler Günü’ olarak ilan edilmiştir. 3 Aralık o gün itibariyle tüm dünyada engelli insanların sorunlarına dikkat çekmek için belirlenmiş bir gündür. Karşılaşılan sorunların gündeme getirileceği ve bunların çözümü için yapılabileceklerin ele alınacağı bir tarihtir. 3 Aralık Dünya Engelliler Gününde engelli haklarının, engellilerin sorunlarının, kentsel yaşamda erişilebilirliğin, engellinin yaşam kalitesini artırmak için şimdiye kadar yapılanların ve şimdiden sonra yapılacakların muhasebe yapılacağı gündür. Fırat Otizm Derneği olarak başta otizmli özel bireylerimiz başta olmak üzere tüm özel bireylerimize yönelik hizmet temelli çalışmalarımıza devam etmekteyiz. Engelsiz yarınlar için toplum bilinçlenmesi, kamusal dinamiklerin daha aktif duyarlılık ile hareket etmesi engelli vatandaşların sorunlarını çözmesi gerektiğini savunuyor, bize her gün engelliler günü diyoruz’ dedi.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com