Ana Sayfa Güncel, GÜNDEM 10 Aralık 2023 914 Görüntüleme

ÖĞ-DER Elazığ Tarafından 7. İl Eğitim Şurası Gerçekleştirildi

ÖĞ-DER Elazığ Şubesi öncülüğünde Fırat Üniversitesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve STK’ların ortaklaşa düzenlediği 7. Elazığ İl Eğitim Şurası Tevfik Ozan Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenlendi.

Programın açılış konuşmasını yapan ÖĞ-DER Elazığ Şube Başkanı Habip Karaçorlu, gerçekleştirilen şurada eğitimde millileşmenin ve maneviyatın ön plana çıkarılması için çalışmalar yürüteceklerini ifade etti. Karaçorlu, “Buradaki amacımız eğitim sistemimizin millileşmesi. Ders kitaplarının ve müfredatının milli ve manevi eğitimi esas alan bir yapıya kavuşturulmasına katkı sağlamak ki genel merkezimiz bununla ilgili birçok çalışma yapıyor. İkincisi yereldeki eğitim sorunlarının tartışılmasının sağlamak, eğitim ve öğretimdeki aksaklıklara yönelik tedbir alınması için karar alıcı ve uygulayıcıları bilgilendirmek” dedi.

Elazığ Belediye Başkan Yardımcısı Nazif Bilginoğlu, İslami inanç ve manevi miraslar ile yetişmiş bir neslin geleceğini temin edebilmek adına bu tarz çalışmaların oldukça önemli olduğunu söyleyerek, eğitim şurasına katkıda bulunan herkese teşekkür etti. Bilginoğlu, “İnşallah bundan sonraki gelecek nesillerimizin çok daha İslami değerlerle, inançlarıyla, kültürümüzle, manevi miraslarımızla yoğrulmuş bir neslin geleceğini temin edebilmek için şimdiden böylesine bugünde olan çalıştayımızın hayırlı olması temennisiyle emeği geçen hocalarımıza teşekkürlerimizi ve şükranlarımızı arz ediyorum” dedi.

Eğitim Bir Sen İl Temsilcisi İbrahim Bahşi, Eğitimdeki sorunların neden çözülmediğine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Bahşi, “Sorunlar niye çözülmüyor biz ona biraz daha yoğunlaşmak lazım. Yıllardır bunları dosya olarak sunuyoruz, çalıştaylar yapılıyor ama maalesef geriye doğru baktığımız zaman son 20 yılda 2 yılda bir bakan değişiyor yani 10 bakan değişmiş dolayısıyla bir istikrarın olmadığı bir yerde değişimin olması mümkün değil birinci aksi problem bu görünüyor” dedi.

Şuraya konuşmacı olarak katılan Fırat Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Murat Tuncer, öğretmen yetiştirme sistemindeki problemler ve öğretmenlik mesleğinin önündeki engellerin neler olduğuna ilişkin bir sunum yaptı.

 

 

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com