Ana Sayfa Güncel, GÜNDEM, Uncategorized 11 Aralık 2023 1844 Görüntüleme

MUNZUR ÜNİVERSİTESİ’NDE KARİYER FUARI DÜZENLENDİ

Munzur Üniversitesi’nde Kariyer Fuarı yapıldı Uzmanlardan öğrencilere öneriler: Meslek iyi bir altın bileziktir, hayallerinizin peşinden giderken ülkeniz içinde fedakârlık yapın..

Munzur Üniversitesi: Türkiye Cumhuriyeti ve Avrupa Birliği ve tarafından finanse edilen 4. Kariyer Munzur Üniversitesi’nde gerçekleştirildi. Munzur Üniversitesi ve Fırat Kalkınma Ajansı işbirliğinde düzenlenen Kariyer Fuarı Munzur Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi’nde yapıldı.

 

Kadın ve genç istihdamının desteklenmesi amacıyla ‘TRB1 bölgesindeki dezavantajlı kişilerin iş gücü piyasasına sürdürülebilir entegrasyonu operasyonu’’ başlığı altında yürütülen fuar büyük ilgi gördü.

İŞKUR İş ve Meslek Danışmanları açmış oldukları stantlarında öğrencilere iş arama becerileri ve iş kulübü faaliyetleri hakkında bilgi alışverişinde bulunulan fuarda  açılış konuşmasını yapan Fırat Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. Abdulvahap Yoğunlu, TRB1 bölgesine giren Tunceli, Elazığ, Bingöl ve Malatya’da sürdürebilir iş gücü piyasası için istihdama yönelik 13 mesleki kurslar ve bilişim alanında üniversiteler ile ortak eğitimler düzenlediklerini belirtti. Yoğunlu, Munzur Üniversitesi’yle ortak olarak  düzenledikleri  Kariyer fuarında 850 kişinin bu fuara kayıt yaptığını belirterek  firma ve öğrencileri buluşturduklarını söyledi. Yoğunlu konuşmasında fuara olan ilgiden duyduğu memnuniyeti dile getirerek  Munzur Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kenan Peker ve Munzur Üniversitesi çalışanlarına teşekkür etti. Fuarın açılışında konuşan Tunceli Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Hüseyin Çoşkun, fuarın önemine vurgularken, öğrencilere sevdikleri mesleklere yönelmelerini ve becerilerini bu alanlarda geliştirmelerini önerdi.

REKTÖR PEKER: ”MUNZUR ÜNİVERSİTESİ, AKADEMİYİ SEÇEREK İHTİSASLAŞMAYA AĞIRLIK VERMEKTEDİR.

Fuarın açılışında konuşan Munzur Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kenan Peker, Munzur Üniversitesi’nin ihtisaslaşmaya verdiği öneme vurgu yaparak unları söyledi:

‘’İnsanın hayattan beklentisi nedir? Yaşamak için kazanmak, yaşamı sürdürebilir kılmak ve faydalı olmaktır. Önemli olan kendine, yörene, ülkene ve insanlığa faydalı olmaktır. Nasıl mı? Yönetmekle. Kendini ilişkilerini ve çevreni yönetmekle. Bunu ancak seçim yaparak ilerlemek mümkündür. Maalesef önümüze çoğu zaman tercihler itiliyor ve seçim yapmamız mümkün olmuyor. Üniversite mezunları için kariyer denildiğinde akıllara mezuniyet sonrası başlayan kamu, akademi, kobi, girişimci, lider, genç akademi gibi alternatifler geliyor. Munzur Üniversitesi akademiyi seçerek ihtisaslaşma ağırlık vermektedir. İster özel, ister üniversite, ister KOBİ olsun AR-GE profesyonelleri yetiştirmek için üniversitemizde özel okul kuruyoruz. Böylece Munzur Bilim Çınarını dikip bilim yolunu okul öncesinden profesörlüğe gidilecek şekilde bu kampüste tasarlıyoruz. Bunu sürdürülebilir yenilikçi girişimciliğin ekosistemi olan Tunceli’de inşa ediyoruz’’.

TUNCELİ VALİSİ TEKBIYIKOĞLU:  MESLEKİ DEĞİŞİMLERE AYAK UYDURABİLMEK İÇİN FIRSATLARI TAKİP ETMEK GEREKİR

Akabinde kürsüye davet edilen Tunceli Valisi Bülent Tekbıyıkoğlu ülkelerin ve toplumların kendine özgü bir gelecek planlamaları olduğunu ve bunun içerisinde demografinin önemli bir rolünün olduğunu ve 84 milyonlu Türkiye Cumhuriyeti’nde iş piyasasının arzına göre planlamaların gerekliliğine vurgu yaptı. Bu dönemde mesleklerinde değişime uğradığını ifade eden Tunceli Valisi gençlerin, öğrencilerin bu fırsatları takip etmeleri gerektiğini ifade etti. Hayallerden vazgeçilmemesi, hırslı olma yerine toplum için fedakârlık yapmanın önemine değinen Tunceli Valisi Bülent Tekbıyıkoğlu ayrıca gerçek olmayan internet – sanal dünyasıyla ile ilgili de öğrencileri uyardı.

Ardından hazırlanan ve moderatörlüğünü Munzur Üniversitesi Kariyer Merkezi Müdürü Doç. Dr. Gül Gün’ün yaptığı panele geçildi. Panelde konuşmacı olarak; Munzur Üniversitesi İİBF Dekanı Prof. Dr. Arzu Karaca, Fırat Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç Dr. Mustafa Ulaş, Seza Çimento Genel Müdürü Birol Kıraç, ETİ Krom İnsan Kaynakları Yöneticisi Neslihan Durak Koç ve Tech Career/kariyer .net Topluluk lideri Muhammed Enes Evkuran katıldı. Konuşmacılar öğrencilere özellikle staj ve iş başvuruları konusunda önerilerde bulundular. Kariyer Fuarı programı öğleden sonra salon etkinlikleriyle devam etti. Prof. Dr. Murat Karabatak ve Doç.Dr. Mustafa Ulaş ile ‘’CODE-23 yazılım atölyesi’’ gerçekleştirildi. Muhammed Enes Evkur ve Ozan Cem Dedeoğlu ise Tech Career/kariyer.net; Üniversite toplulukları ile ‘’Yazılım alanında temel algoritmik sorular içeren Kahoot konuları’’ başlıklı sunum yaptı. Akabinde yapılan çekiliş etkinliğinde dereceye giren Munzur Üniversitesi öğrencileri Mervegül Gül, Barış Akyıldız ve Muhammed Baran Akdeniz’e çeşitli ödüller verildi.

 

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com