Ana Sayfa GÜNDEM, SİYASET 15 Aralık 2023 380 Görüntüleme

EJDER AÇIKKAPI: TOGG’UN DÜNYA MARKASI OLACAĞI GÜNLER YAKINDIR

AK Parti Elazığ Milletvekili ve TBMM Plan Bütçe Komisyonu Ejder Açıkkapı, TBMM Genel Kurulu’nda basın mensuplarının sorularını yanıtladı.  Görüşmeleri devam eden Ticaret Bakanlığı, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Bağlı Kuruluşların bütçelerine dair Genel Kurula verilen arada gazetecilere önemli değerlendirmelerde bulunan Açıkkapı, yerli otomobil TOGG’dan , Savunma Sanayiinde Yerlileşme Oranına , Organize Sanayi Bölgelerindeki istihdamdan, fahiş fiyatla mücadeleye kadar bir çok başlığa değindi. 

YAPILAMAZ DENİLEN TOGG’UN DÜNYA MARKASI OLACAĞI GÜNLER DE YAKINDIR

Açıkkapı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğindeki Türkiye Yüzyılı vizyonu kapsamında yerli ve milli üretime büyük önem verildiğini, bunlardan en çok dikkat çeken projelerden birisinin de TOGG olduğunu vurguladı. Muhalefetin, “Yapılamaz” eleştirilerine rağmen; TOGG projesinin hayata geçirildiğini ve yerli otomobilin yollara revan olmaya başladığını hatırlatan Açıkkapı, “AK Parti iktidarlarında verilen sözler tutulur. Bunu milletimiz de çok iyi bilir. TOGG da bu sözlerimizden bir tanesiydi. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla hayata geçirilen TOGG projesinde banttan inen  araç sayısı 10 bini aşmış durumda.  Yıl sonuna kadar 20 bin aracın  teslimatı hedefleniyor. Milletimizin yoğun teveccühünü gördüğümüz yerli otomobil TOGG’un Sedan modelinin üretiminin de başlayacağı müjdesini geçtiğimiz günlerde bakanımız Sn. Mehmet Fatih Kacır paylaşmıştı. Rabbim hayırlı etsin. TOGG’un tanınırlığı günden güne artıyor, dünya markası olacağı günler de yakındır inşallah” diye konuştu.

Organize sanayi bölgelerindeki üretime de vurgu yapan Açıkkapı, “Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımızın öncülüğünde Organize sanayi bölgelerimizde üretim günden güne artıyor. Üretime geçen parseller ile 2.5 milyon kişiye istihdam sağlanıyor.  Hedeflenen tüm parsellerin üretime geçmesiyle 3.5 milyon kişi istihdam edilecek.  “ ifadelerini kullandı.

SAVUNMA SANAYİNDEKİ YERLİLİK ORANI YÜZDE 20’LERDEN YÜZDE 80 SEVİYELERİNE ULAŞTI

Milli Teknoloji Hamlesiyle ilgili de değerlendirmelerde bulunan AK Parti Elazığ Milletvekili,  Savunma sanayindeki yerlilik oranının yüzde 20 seviyelerinden yüzde 80 seviyelerine ulaştığına dikkat çekti. Savunma ve Havacılık ihracatının AK Parti iktidarlarında 17 kat artarak 4.4 milyar dolara yükseldiğini belirten Açıkkapı, beyaz eşya üretiminde Türkiye’nin Avrupa lideri konumunda olduğunu söyledi.

KORONAVİRÜS SALGINI, SAVAŞ VE DEPREMLERİN ETKİLERİ AZALIYOR

Küresel ve ülkemizde meydana gelen felaketlerin ardından yavaşlayan ticaretin yeniden hareketlenmeye başladığını söyleyen Açıkkapı,  “Koronavirüs salgını ve küresel sıkıntıları art arda yaşadık. Rusya-Ukrayna savaşı, bölgedeki gerilim derken,  tarihimizin en büyük felaketlerinden Kahramanmaraş depremlerini yaşadık. Bunlar ekonomimize derin darbeler vuran felaketlerdi. Tabii AK Parti iktidarları bahane değil, çözüm üretir. Depremin meydana geldiği ilk günden günümüze kadar gerek deprem bölgesi, gerekse deprem bölgesinin dışında kalan her ilimiz, her ilçemizde esnafımıza KOBİ’lere yönelik çok sayıda projeyi hayata geçirdik. Geçirmeye devam edeceğiz. İhracatta artış da devam ediyor. Türkiye’nin ihracatı yüzde 12.9 artarak 254 milyar dolara ulaşmış vaziyette. Dış ticaret açığımız da azalmaya devam ediyor. Yerli ve milli üretimin artmasıyla açıktan değil, fazladan bahsetmeye başlayacağız inşallah.” diye konuştu.

FIRSATÇILARA CEZA YAĞACAK!

Fırsatçılarla mücadeleye ilişkin de açıklamalarda bulunan Açıkkapı, “Biliyorsunuz kısa süre önce meclisimize bir kanun teklifi daha getirdik. Ekonomiye ilişkin bir çok iyileştirmeyi beraberinde getiren bu kanun teklifimizde fırsatçılara yönelik cezalarda artış da yer alıyor. Yapı malzemelerinin satış ve yapım işlerinde fırsatçılara yönelik cezalar 10 kat artacak. Fahiş fiyatla vatandaşımızı mağdur edenlere 331 bin 270 liradan 3 milyon 312 bin 890 liraya kadar idari para cezası uygulanacak. “ dedi.

Ticaret Bakanlığı, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile bağlı kuruluşların bütçelerinin başta Elazığ olmak üzere Türkiye’ye hayırlı ve uğurlu olması temennisini dile getiren Açıkkapı, basın mensuplarına ilgilerinden dolayı teşekkür ederek, iyi çalışmalar diledi.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com