Ana Sayfa GÜNDEM, Uncategorized 8 Ocak 2024 842 Görüntüleme

MAHKEMENİN HAKLI BULDUĞU HEMŞİREYE ALT KADRODA GÖREV VERİLDİĞİ İDDİA EDİLDİ

16 Haziran 2023 tarihinde Fırat Üniversitesi’nde görev yapan 2 hemşirenin Başhekim Yardımcısı tarafından tehdit edilerek  görevinin dışında iş yaptırılmaya zorlandığı iddia edilmişti. Görevleri dışında verilen işi yapmayı kabul etmeyen hemşirelerin görev yerleri zorla değiştirilmişti. Daha sonra haklarını yasal yollarla arayan hemşireler Elazığ 1. İdare mahkemesi tarafından haklı bulunarak görev yeri değiştirme işleminin iptalini beyan etti.

Ancak mahkemenin haklı bulduğu hemşirelere mobbing iddiaları son bulmak bilmedi. Mahkeme kararı sonrası hemşirelere sedye ve idrar taşıma görevi verilerek 27 yıllık meslek hayatında onur kırıcı uygulamalara maruz kaldığını iddia eden Kamu Sağlık Sen Genel Başkanı Ümit Karataş:

“16 Haziran itibariyle F.Ü. Hastanesi Kan Alma Biriminde görev yapan 2 Hemşiremiz Başhekim Yardımcısı Murat Gönen’in zorla, yer değiştirme tehdidi ve küfürlü sözleriyle hakaret edilerek sekreterlik yaptırılmak istenmiş ve üyelerimizin bu kanunsuz görevi kabul etmeyerek direnmeleri sonucu görev yerleri zorla değiştirilmişti. Üyemize ceza olarak Ameliyathanede sedye görevi verildi. Elazığ 1. İdare Mahkemesi tarafından haksız ve hukuksuz görev yeri değiştirme işlemi iptal edilmiş, Mahkeme verdiği karar ile yapılan mobbingi tescillemiş, kanunsuz ve haksız yer değiştirme işlemine verdiği karar ile dur demiştir. Çok merak ediyoruz o günlerde bize linç kampanyası yürütenler bu kararı görünce yüzleri kızarmadı mı acaba? Hastane tarihinde ilk kez kazanılan ve görev yerine iade edilen üyemize bu sefer mahkeme kararını sindiremeyen, konuyu şahsileştiren hastane idaresi; 27 yıllık sağlık çalışanı üyemize; “sen sağlık çalışanı değilsin” iddiasıyla Kan Alma Biriminde artık kan alma işlemini yaptırmayarak mesleğini elinden almaya çalışmış, Hemşirelik Hizmetleri Müdür yardımcıları tarafından odalarına çağrılarak;” idrar taşıma” görevi verilerek yine mobbing ve onur kırmak için faaliyete geçmişlerdir.” dedi.

SAĞLIK TEKNİSYENİ ÜYEMİZ BİR GECEDE BİR ALT KADRODA ÇALIŞTIRILMAK İSTENMİŞTİR

Fırat Üniversitesi tarafından verilen kanunsuz görevin Başhekimlik “görevlendirme ” yazısı ile dikte edildiğini vurgulayan Başkan Karataş;

“Üyemiz 27 yıldır Sağlık Teknisyeni olarak görev yaparken bir gecede Sağlık Bakım Teknisyeni olarak bir alt kadroda çalıştırılmak istenmiştir. Bunun yanlış olduğunu, Sağlık Teknisyeni ile Sağlık Bakım Teknisyeninin ayrı görev, kadro ve unvana sahip olduğunu bir türlü anlatamadık. Bu da yetmiyormuş gibi zorla Başhekimlik “görevlendirme” yazısı ile bu görevi dikte etmiş, bir de bu kanunsuz görevi yerine getirmediği için soruşturma başlatılmıştır. Başhekimliğe itiraz yazısı yazılmasına rağmen hala daha cevap verilmemiştir. Konu ile ilgili F.Ü. Başhekimliği ve Hemşirelik Hizmetleri Müdürlüğü yetkilileri hakkında; görevi kötüye kullanma, mahkeme kararına uymama, kazanılmış hak olan 27 yıldır hizmet verdiği görevi yaptırmamak, bir alt kadroda zorla çalıştırma, haksız ve hukuksuz disiplin soruşturması açmaktan Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunacağız, yine konuyu YÖK, CİMER aracılığı ile ilgili makamlara ulaştıracağız! ” dedi.

HİÇ KİMSE DEVLETİN MAKAMLARINI ŞAHSİ İHTİRASLARINI TATMİN ETMEK İÇİN KULLANAMAZ

F.Ü. Hastanesi İdaresinin sayısız, haksız ve hukuksuz yapmış olduğu bir uygulamayı daha sonlandırmanın gururunu ve sevincini yaşıyoruz. Unutmayalım ki; bu kurumlar devletin kurumu ve biz çalışanlar da devletin memurlarıyız. Devletin makamlarını hiç kimse şahsi çıkarlarını, egolarını, şahsi ihtiraslarını tatmin etme aracı olarak kullanamaz. Görevini kötüye kullananları da Sendika olarak bir bir ifşa edeceğiz! Bizleri Fırat Üniversitesinin düşmanı ilan etmek için basın kuruluşlarını gezerek hedef göstermeye çalışanlar önce Fırat Üniversitesi Hastanesi İdarecilerinin hukuksuz uygulamaları ile Üniversiteye en çok zararı onların verdiğini görmeli ve bu konuda önlem almalıdırlar. İlimize ve Bölgemize Sağlık Hizmeti veren Üniversite Hastanemiz ve çalışanlarımız bu şekilde yönetilmeyi hak etmiyor.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com