Ana Sayfa Güncel, GÜNDEM 9 Ocak 2024 365 Görüntüleme

FETHİ SEKİN ŞEHİR HASTANESİ’NDE İLK DEFA KAPALI YÖNTEMLE YEMEK BORUSU KANSERİ AMELİYATI YAPILDI

Elazığ Fethi Sekin Şehir Hastanesi’nde ilk defa kapalı yöntemle yemek borusu kanseri (özofagus) ameliyatı yapıldı.

Elazığ’da kadın hasta yutma güçlüğü, yemek yerken takılma hissi, kilo kaybı şikayeti ile Elazığ Fethi Sekin Şehir Hastanesi’ne başvurdu.

Yapılan tetkikler sonucunda hastanın yemek borusunda tıkayıcı bir kitle olduğu tespit edildi. Yapılan değerlendirmeler sonucunda hastanın kapalı yöntemle yemek borusu kanseri (özofagus) ameliyatı yapılmasına karar verildi.

Elazığ Fethi Sekin Şehir Hastanesi’nde ilk defa uygulanan ve kapalı ameliyat tekniği ile yapılan yemek borusu kanseri ameliyatı sonrası kadın hasta sağlığına kavuştu.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Op. Dr. Serkan Yılmaz; “Dış merkezde yemek borusu kanseri tanısı alan ve ameliyat öncesi bize yönlendirilen hastamızın onkolojik prensipler gereği öncelikli olarak, ameliyat öncesi kemoterapi ve radyoterapi tedavisi alması gerekiyordu. Bu süreçler medikal onkoloji uzmanımız Doç. Dr. Asude Aksoy ve radyasyon onkolojisi uzmanımız tarafından tamamlandı. Tedavi sonrası cerrahi için hastayı tekrar değerlendirdik ve tüm aşamaların laproskopik (kapalı) yöntemle yapılmasının uygun olacağına karar verdik.” Dedi.

Laparoskopik yöntemlerin özellikle hasta açısından çok daha konforlu olduğunu ifade eden Op. Dr. Yılmaz, “Bilindiği üzere Laparoskopik yöntemlerin hasta açısından daha konforlu olması, ağrılı dönemin kısa olması, hastanın erken zamanda ayağa kalkması ve erken dönemde ağızdan gıda alımı olması nedeni ile hasta ve doktor açısından avantaj sağlamakta” dedi.

Op. Dr. Serkan Yılmaz, “Bölgedeki hastalarımız daha büyük merkezlere gitmeye gerek kalmadan bu tarz hastalıklar için hastanemize başvurabilirler. Kanser cerrahisi ekip çalışması gerektirmektedir. Özellikle sindirim sistemi kanserleri cerrahisinde hastanemizde deneyimli ve tecrübeli bir cerrahi ekip mevcuttur. Tüm ekibimizle birlikte Elazığ’a ve bölge illerine katkı sunma gayreti içerisindeyiz. Hastamıza ve tüm hastalarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.” Şeklinde konuştu.

 

 

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com