Ana Sayfa Güncel, GÜNDEM 13 Ocak 2024 425 Görüntüleme

Kursder Başkanı Aksu:”Kurs Tanımı Değişti. GESEM ler Faaliyete Geçecek

Elazığ Kurs-Der Başkanı ve Eğitimci Veli Aksu, Milli Eğitim Bakanlığı’na sundukları raporlar sonucunda milli eğitimde yaşanan gelişmeler hususunda açıklamalarda bulundu. Bakanlığa verdikleri raporlarla beraber diğer Eğitim STK’larının destekleri ile de şekillenen gelişmeleri aktaran Aksu, kesin sonuçların alınmasını beklediklerini ifade ederek şunları söyledi:
‘’Daha önce de sizlerle paylaştığımız üzere, Milli Eğitim çalışmalarının sağlıklı işleyebilmesi adına bir takım düzenlemeleri içeren raporlarımızı Milli Eğitim Bakanlığı’na sunmuştuk.Bakanlığımız öneri ve görüşlerimizi dikkate alarak bir takım çalışmalar konusunda adımlar atıldığı bilgisini verdi. Bu eğitim camiamız adına sevindirici adımlar olarak görülmüştür.
Gelen bilgiler doğrultusunda ‘’KURS’’ tanımını artık değişeceğini söyleyebiliriz. Kurslar derslerin dışında geliştirme ve sosyal anlamda da eğitim misyonuna sahip kurumlar olacak. GESEM olarak açılacak bu kurslarda ilk ve ortaokul grupları için derslerini ve sosyal gelişimlerine olanak sağlayan dersler ve programlar uygulanabilecek.’’

GESEM MEVCUT KURSLARDA AÇ OLABİLECEK

GESEM adı verilen yeni merkezlerin mevcut özel öğretim kursları bünyesinde de açılabileceğini kaydeden Aksu,bu eğitimlerin öğrenciler için akran zorbalığı ve pedagojik açıdan uygunluğunun görüşüldüğünü de belirterek sözlerine şöyle devam etti:
‘’Mevcut Özel Öğretim kursları bünyesinin bir katında GESEM açılabilecek. Ancak,akran zorbalığı ve pedagojik açıdan şuan kesin olmamakla beraber tartışılıyor. Mevcut kişisel gelişim Kursları bir defaya mahsus olmak kaydı ile Özel Öğretim kursuna (bağımsız giriş aranmayacak) ya da GESEM e dönüşmesine izin verilecek.
Bu gelişmeler tarafımızca da olumlu karşılanan ve ümit ediyoruz ki eğitim alan çocuklarımızın kişisel ve sosyal gelişimine de katkı sunacak çalışmalardır. Konuya ilişkin tüm mevzuat ve standartlar yönergesi yakın zamanda yayınlanacak.’’

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com