Ana Sayfa Güncel, GÜNDEM 19 Ocak 2024 1526 Görüntüleme

ELAZIĞ KAMUOYU’NDAN SÜPER KUPA ÇAĞRISI…

Fenerbahçe ve Galatasaray arasında oynanacak olan Süper Kupa maçının Elazığ2da oynanması için  Elazığ kamuoyundan çağrı.

Daha önce Suudi Arabistan’da oynanması planlanan ancak İstiklal Marşı’nın okunması Futbolcuların Atatürk baskılı tişört giymeleri konusunda Suudi yetkililerin baskı kurmak istemesi üzerine iptal edilen Süper Kupa maçı için Fenerbahçe Spor Kulübü Genel Başkanı Ali Koç’tan bir öneri gelmişti.

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Süper Kupa’nın oynanacağı yer için  AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı adayı Murat Kurum’a bir öneride bulunarak maçın deprem bölgesindeki illerden birinde oynanması için tavsiyede bulundu. AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı adayı Murat Kurum ise  Fenerbahçe Kulübünü ziyareti esnasında gelen bu öneriye karşılık ‘”Takipçisi ve destekçisi olacağız. Hassasiyetinden dolayı da Ali Koç başkanıma çok teşekkür ediyorum” dedi.

Önerinin kamuoyunda duyurulmasından sonra 24 Ocak 2020 ve  6 Şubat 2023 tarihinde yaşanan depremlerden etkilenen Elazığ ili Süper Kupa maçının Elazığ’da oynanması için federasyona çağrıda bulundu.

Çağrıda bulunan CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol da bir açıklama yaparak şunları söyledi:

 ” Süper kupa finalinin deprem bölgesi olan bir şehirde oynanması yerinde ve doğru bir karardır. Cumhuriyetimizin 100. Yılında, Süper Kupa Finalinin Elazığ gibi bu konuda sembol ve her konuda hazır bir şehirde oynanması da yerinde bir karar olacaktır”

Eazığ’dan bir diğer önemli çağrı da MHP Elazığ Milletvekili Semih Işıkver’den geldi. Işıkver de :”

Süper Kupa Finalini oynatmaya en hazır il biziz. Stadyum hazır. Şehir hazır. Fenerbahçe ve Galatasaray’ı ağırlamaktan onur duyarız.”  diyerek çağrısını yineledi.
Türkiye Spor Yazarları Derneği Elazığ temsilcisi Coşkun Kamaç da yaptığı yazılı açıklamada, Elazığ Atatürk Stadyumu’nun kapasitesinin uluslararası maçlar için yeterli olmadığını ancak ulusal bir karşılaşma olan Süper kupa finali için yeterli seyirci sayısına sahip olduğunu belirterek, “ il yöneticilerimiz başta valimiz, milletvekillerimiz ve belediye başkanımız olmak üzere; tüm paydaşlarıyla öncelikli olarak gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak ve Türkiye futbol federasyonu başkanı Mehmet Büyükekşi ile bir görüşme yapıldığı taktirde eminim ki süper kupa finali Elazığ’da oynanacak ve Elazığ’a da çok yakışacaktır” ifadelerini kullandı.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com