Ana Sayfa Güncel, GÜNDEM, Uncategorized 21 Ocak 2024 789 Görüntüleme

Elazığ’da”Deprem Riskiyle Yüzleşmek: Bilinçli Toplum, Güvenli Gelecek” konulu panel düzenlenecek

24 Ocak 2020 tarihinde yaşanan 6.8 şiddetindeki depremin 4. yıldönümünde Yerel Yayın Birliği Derneği, Medya Bir Ajans, Elazığ’da  Bugün ve Harput Times Haber  tarafından “deprem riskiyle yüzleşmek: bilinçli toplum, güvenli gelecek “ konulu bir sempozyum düzenlenecek.

Gerçekleşecek olan panele Jeofizik yüksek mühendisi Prof. Dr. Övgün  Ercan, Fırat Üniversitesi Eski rektörü Prof.Dr. Fevzi Bingöl, Fırat Üniversitesi Jeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ercan Aksoy,  Fırat Üniversitesi Teknoloji Fakültesi İnşaat Mühendisliği Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer Keleşoğlu, Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İdris Alan ve Kentsel Dönüşüm Uzmanı Av. Osman Avcıl katılacak.

Deprem bilincinin ve deprem farkındalığının oluşması amacıyla sempozyum düzenlediklerini ifade eden panelin medya sponsoru HARPUTTİMES HABER imtiyaz sahiplerinden  Serra Taylan,   Elazığlıları sempozyuma davet etti.

Taylan: “24 Ocak Elazığ depreminin 4. Yılı depremden bu yana şehrimizde çok şey değişti ama henüz hali yoluna koyulmayan yıkılmayı bekleyen binalar ve çevre illerde beklenen depremler var. Elazığ 6 Şubat’ta da büyük yaralar aldı. Deprem konusunda bir bilinç oluşturmayı ve depreme dirençli şehirlerin oluşturulması konusunda bir panel düzenlemek istedik. Prof. Dr. Övgün Ercan ve Eski Fırat Üniversitesi Rektörü ve ünlü jeoloji mühendisi Feyzi Bingöl, Fırat Üniversitesi akademisyenlerinden Ercan Aksoy ve Ömer Keleşoğlu, ETSO Başkanı İdris Alan ve Avukat Osman Avcıl’ın katılımıyla bir panel düzenleyeceğiz. Panelde hem deprem öncesi ve deprem sonrası neler yapılabilir nasıl bir bilinç oluşturulabilir. Koyun gibi evde oturup depremi bekleyecek değiliz. Kurumlarla halkı bilinçlendirerek bir deprem hazırlığı yapmamız gerektiğini düşünüyoruz.” Dedi.

Kent Konseyi Başkanı Av. Rüstem Septioğlu moderatörlüğünde gerçekleşecek olan panelde deprem gerçeği , Elazığ ve çevre illerdeki deprem riskleri analiz edilirken, deprem öncesi alınacak tedbirler kentsel dönüşüm süreci masaya yatırılacak

Yerel Yayın Birliği Derneği, Elazığ’da Bugün ve Harputtimes Haber siteleri ve Bilge Organizasyon koordinesinde gerçekleşecek olan panel 24 Ocak 2024 Çarşamba günü saat 17.00’da Ahmet Tevfik Ozan Kongre ve Fuar Merkezi’nde yapılacak.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com