Ana Sayfa Güncel, GÜNDEM 24 Ocak 2024 241 Görüntüleme

BAŞKAN KAVAKLI: ”DEPREMİN ACISINI İLK GÜNKÜ GİBİ HİSSEDİYORUZ”

24 Ocak 2020 Elazığ depreminin dördüncü yılı dolayısıyla mesaj yayınlayan HÜDA PAR Elazığ İl Başkanı Yasin Kavaklı, yaşanan depremin acısının ilk günkü gibi hissedildiğini ifade ederek, “Depremler sonrası yıkımlar acı kaderimiz olmamalı. Unutmadık, unutmayacağız…” ifadelerini kullandı.

HÜDA PAR Elazığ İl Başkanı Yasin Kavaklı 24 Ocak 2020 Elâzığ depreminin dördüncü yıldönümü dolayısıyla yayımladığı mesajında depremin neden olduğu acının tazeliğini koruduğunu dile getirdi. Depremde yitirilen canları unutmadıklarını ve o gün yaşanan acıları asla unutamayacaklarını dile getiren Kavaklı, “deprem değil ihmal öldürür” dedi.

DEPREMDEN ÇOK İHMALLER ÖLDÜRÜYOR

Kavaklı, “24 Ocak 2020’de saatler 20.55’i gösterdiğinde Elazığ, 6,8 büyüklüğünde depremle sarsıldı. Merkez üssü Sivrice olan depremde 41 kişiyi hayatını kaybetti, binin üzerinde insan yaralandı. 24 Ocak Elazığ depreminin yaralarının henüz sarılmadığı bir dönemde 6 Şubat 2023’te meydana gelen Kahramanmaraş depremi ile bir kez daha sarsıldık. Elazığ depremi sonrası gerekli tedbirlerin alınmamasıyla Kahramanmaraş depremi sonrası da bazı hemşerilerimizi kaybettik. Deprem fay hattında bulunan ilimizde depreme yönelik gerekli tedbirlerin alınması geciktikçe her zaman bu tür acıları yaşamaya devam edeceğiz. Gelişmiş ülkelerde yaşanan 7 ve üzeri depremlere rağmen hiç can kaybı yaşanmaması; ülkemizde depremlerin değil, ihmallerin can kayıplarını arttırdığı gerçeğini gözler önüne seriyor. Bu konuda yetkililerin hızlı ve etkili adımlarla çözümler üreterek depremde yaşanabilecek can kayıplarının önüne geçmeleri çağrısında bulunuyoruz.” dedi.

YILLAR GEÇSE DE ACILARI HALA TAZE

Depremde hayatını kaybeden canları unutmadıklarını ve unutmayacaklarını dile getiren Kavaklı, “Yaşadığımız acı üzerinden dört yıl geçmiş olsa da depremde kaybettiğimiz canların acıları hala ilk günkü gibi tazeliğini koruyor. Geçen zamana rağmen evleri yıkılan bazı depremzedelerimizin henüz evlerine kavuşamadığını üzülerek müşahede ediyoruz. TOKİ’lerin geciktirilmesi vatandaşlarımızın mağduriyetini arttırmaktadır. Bu konudaki mağduriyetlerin giderilmesi ve depremzede vatandaşlarımızın sorunlarının bir an önce çözüme kavuşturulması çağrısında bulunuyoruz. Depremde hayatını kaybeden canlarımıza bir kez daha Allah’tan rahmet dilerken, Rabbimizin milletimize bir daha böyle acılar yaşatmaması temennisinde bulunuyorum.” İfadelerini kullandı.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com