Ana Sayfa Güncel, GÜNDEM 26 Ocak 2024 379 Görüntüleme

ETSO BAŞKANI ALAN’DAN OSB’YE ZİYARET

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İdris Alan, OSB’deki firmaları ziyaret etti.

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İdris Alan, temaslarını sürdürüyor.

Elazığ OSB’de ziyaretlerine Özel Fantezi İplik Fabrikasıyla başlayan Başkan Alan, firma yetkilisi Vefa Özel’den bilgiler aldı.

Elazığ’da Çin ile rekabet edebilecek bir fabrikanın bulunmasından büyük mutluluk duyduğunu ifade eden Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Alan; “İlimizin daha çok kalkınması  için teşvik kapsamına alınması önemli ama yeterli değil.  Bu kanunun getirdiği imtiyaz ve fırsatları yatırımcılara anlatmamız ve Elazığ’ı cazip hale getirmeniz lazım. Fabrika sahibi Vefa beyle yapmış olduğumuz görüşmede 70 milyon euroluk bir yatırım yaptığını öğrendik. Ancak sektörün kalifiye eleman sıkıntısı çekiyor olması bizleri üzdü. Bizler, ilimize gelen yatırımcıların gerektiğinde eli olacağız, ayağı olacağız kolu olacağız, kulağı olacağız, Ankara’daki temsilcileri olacağız.  Bence Vefa Bey bir Elazığlı olarak Elazığ’a vefasını göstermiş ve vazifesini yerine getirmiş.  Ben de Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı olarak Vefa Bey’e yatırımları için teşekkürlerimi iletiyorum” dedi.

Devletin ili teşvikte 6. Bölge kapsamına aldığını ve bununla birlikte ciddi bir yatırım atağı yaşandığına dikkat çeken Başkan Alan, Elazığ’ı daha cazip hale getirmek amacıyla milletvekilleri ve il yöneticileriyle birlikte yeni yatırımcıları çekecek adımlar atılması konusunda Elazığ TSO da dahil herkese büyük görev düştüğünü ifade etti.

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İdris Alan’ın fabrikalarını ziyaret etmesinden büyük mutluluk duyduğunu ifade eden Mobilya Yönetim Kurulu Başkanı Seyfullah Eren, Başkan Alan’a teşekkür etti.

Fabrikada 150 kişiye istihdam sağlayarak Türkiye ekonomisine katkı sunduklarını ifade eden Mobilya Yönetim Kurulu Üyesi Nurullah Eren,  Başkan Alan’a işletmelerini ziyareti ve sunduğu plaketten dolayı teşekkür etti.

İşletme sahiplerinin 15 dönüm arazi üstünde kurdukları ve 150 kişiye istihdam sağlayıp ilin ekonomisine katsı sunmalarından dolayı Oda adına mutlu olduklarını ifade eden Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Üyesi ve sektör temsilcisi Mehmet Saylan, fabrika sahiplerine teşekkür etti.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com