Ana Sayfa Güncel, GÜNDEM 2 Şubat 2024 435 Görüntüleme

BAĞIMSIZ EMEKLİLER SENDİKASI BAŞKANI KÜÇÜK: ZAM ÜSTÜNE ZAM VERDİNİZ, AMA HALA 10 BİN LİRADA DEBELENİYORUZ

Bağımsız Emekliler Sendikası Elazığ Şubesi, Elazığ’da 15 Temmuz Demokrasi meydanında emeklilere yapılan zammı protesto etti. Bağımsız Emekliler Sendikası Elazığ Şube Başkanı İhsan Küçük  yaptığı konuşmada, “Emekliyi sadakaya muhtaç ettiniz. Bizler emekliler olarak çok değil, Bağımsız Emekliler Sendikası Elazığ Şubesi, emeklilere yapılan düşük zamları protesto etti. 15 Temmuz Demokrasi meydanında düzenlenen protesto eylemine Bağımsız Emekliler Sendikası Elazığ Şube Başkanı İhsan Küçük, Türkiye Emekliler Derneği Elazığ Şube Başkanı Vedat Gür, Saadet Partisi Belediye Başkan Adayı Abdullah Akın ve çok  STK temsilcisi ve emekliler katıldı. Bağımsız Emekliler Sendikası Elazığ Şube Başkanı İhsan Küçük, meydandan yetkililere seslenerek “Bizler emekliler olarak çok değil, insanca yaşayacağımız bir maaş istiyoruz” dedi.

 

HOLDİNGLERİN VERGİ BORÇLARINI SİLMEYE PARA BULUNUYOR DA, EMEKLİYE BULUNMUYOR MU?

TUik’in açıklaıdğı enflasyon rakamlarını da eleştiren İhsan Küçük, açıklanan enflasyon rakamları ile emeklinin daha da fakirleştiğini söylerek şöyle konuştu:

‘’Sosyal Güvenlik Kurumu sadaka dağıtma yeri olmamalıdır. Sosyal Güvenlik Kurumu emekliye bu güne kadar yapılan zamların TUİK’in ısmarlama rakamlarına göre açıklamış olduğu enflasyon oranında kalmış olduğu için emekliler her gün daha yoksullaşıyorlar. TUİK’in açıklamış olduğu enflasyon rakamları emeklileri daha da fakirleştirdi.Holdinglerin vergi borçlarını silmeye gelince para bulunuyor da, emekliye bulunmuyor mu? Aynı anda 6 kurumdan maaş alan bürokratlara ve eski siyasilere para bulunuyor da bizlere mi yok? Bunu asla Kabul edemeyiz. Ey emekliye çerez miktarı zam yapıp 10 bin tl ile yaşamaya mahkum edenler. Size soruyoruz. Bizi bu paraya mahkum etmeyiniz. ‘’

ZAM ÜSTÜNE ZAM VERDİNİZ, AMA HALA 10 BİN LİRADA DEBELENİYORUZ

Emekliler çalıştığı yıllar boyunca devletine vergisini ve ödemekten başka bir şey yapmadı. Devletin diyorum.Dİkkat edin.Devletine, hükümetine değil. Karşılığında ne yaptınız? Kocaman bir hiç. Emekli vatandaş ile sizin derdiniz, maksadınız nedir? Emekliden ne istiyorsunuz? Bu emekli yıllarca sizlere vergi ödedi, parasını verdi, yatırdı size. Ama siz bize  geri vermediniz. Ocak ayında emekliye verdiğiniz %49.6 zamdan sonra zam üstüne zam, zam üstüne zam  verdiniz. Hala 10 bin  lirada debeleniyoruz. 8 bin 77 lira seyyanen zammı da az buluyoruz. Bizim isteğimiz 12 bin 200 lira seyyanen zamdır bugünkü şartlarda. Ocak ayında verdiğiniz zammı biz kabul etmiyoruz.’’

EMEKLİ MAAŞLARI ARASINDAKİ UÇURUM FARKINI KABUL ETMİYORUZ

Bu emekliler arasındaki uçurum farkını da kabul etmiyoruz. Bugünkü şartlarda 16-17-18 bin  lira alan emekli vatandaşımız, arkadaşımız %49 daha üzerine koyduğu zaman 25 bin TL alıyor. Biz hala eski debelenmeyi  sürdürüyoruz emeklilerin hakkını almak için. Bu defa asla taviz vermeden, Türkiye genelinde mücadele etmeye devam edeceğiz. Emeklilerin bir araya gelmekten, birlikte mücadele etmekten başka bir çaresi yoktur. Kendi geleceğimiz için ekmeğimize, aşımıza birlikte sahip çıkacağız. Emeklilerin artık dayanacak gücü kalmadı. Emeklilere böyle yapmaya devam ederlerse, emekliler de  kendine reva görülen bu dışlanmayı asla unutmayacak. Bu defa gereken cevabı elleriyle vereceklerdir. Emekliyi sadakaya muhtaç ettiniz. Bizler emekliler olarak çok değil, insanca yaşamak için maaş istiyoruz.

 

Hükümetimizin de sesimizi duymasını ve 16 milyon emeklinin derdine derman olmasını acilen bekliyoruz. Emeklilerin artık duyguları ve umutlarıyla oynanmasını istemiyoruz. Ve Elâzığ’da 15 Temmuz meydanında bir kez daha haykırıyoruz. Bizi duyun, bizi anlayın, bizi yok saymayın. Bizi duymayan siyasileri bizler de duymaz ve gereğini sandıkta yaparız” dedi.

TUED ELAZIĞ BAŞKANI VEDAT GÜR: SEÇENİN MAAŞI 10 BİN, SEÇİLENİN MAAŞI 230 BİN..ADALET BUNUN NERESİNDE?

Basın açıklamasında Bağımsız Emekliler Sendikası’nın yanında yer alan Türkiye Emekliler Derneği Elazığ Şube Başkanı Vedat Gür ise emekli maaşlarına yapılan zamdan dolayı memnuniyetsizliğini dile getirdi. Seçilenin seçenden fazla maaş aldiğini ifade eden Gür ‘’ Adalet bunun neresinde’’ diye sordu. Gür şunları söyledi:

‘’Bu İnsanlar 30 yıl çalışarak, sigorta primleri vererek, hakedilmiş olan maaşlarını istiyor devletimizden.Diyoruz ki sadaka istemiyoruz. Bugün sizler bu ülkenin her türlü kalkınmasında ayrı ayrı el emeği göz nuru olan insanlarsınız. Saygı duyulacak, eli öpülecek insanlarsınız. Ama maalesef seçimden seçime dahi bizi hatırlamayanlara, biz gereken cevabı bundan sonra 31 Mart’ta vereceğiz. Bundan sonra her şey bizim elimizde. 31 Mart hesap günümüz. Kimse bunu unutmasın.Elinizi vicdanımıza koyarak gereken cevabı sandıkta vereceğiz. Bugün sizler veya bizler emekliler olarak seçenin maaşı 7 bin 500-10 bin TL arası. Seçilenin maaşı 230 bin TL. Adalet bunu neresinde? Allah aşkına size soruyorum. Uyanın artık uyanın. Dünya liderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ümüz ne diyor? Bir çocuk uyuyorsa büyümek için, bir millet uyuyorsa ölmek içindir. Benim sizden  tek ricam artık uyanmamız lazım.’’

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

İlginizi çekebilir

İŞTE MHP İL YÖNETİM KADROSU

İŞTE MHP İL YÖNETİM KADROSU

Tema Tasarım | Osgaka.com