Ana Sayfa GÜNDEM 2 Şubat 2024 814 Görüntüleme

ELAZIĞ BELEDİYESİ’NİN 170 MİLYON LİRA KREDİ ÇEKMESİNE MHP’Lİ BELEDİYE MECLİS ÜYESİ İTİRAZ ETTİ

Elazığ Belediye Meclisi Şubat Ayı meclis toplantısında Elazığ Belediye’sinin elektrik borcunu ödemek için 170 milyon TL’lik kredi çekme konusu MHP Elazığ Belediye Meclisi Üyesi Burak Düzenli tarafından eleştirildi. Belediyenin elektrik borcunun ödenmesi için 170 milyon TL lik kredi çekilmesinin üzücü olduğunu ifade eden Düzenli: ‘’ 170 milyon TL kredi kullanıyoruz. Biz elektrik borçlarımızı ödeyebilmek için kredi mi kullanıyoruz? Bu duruma üzüldüm. Yeni yılın ilk ayında kredi ile başlamak bizi üzdü.’’ dedi

ELEKTRİK BORÇLARIMIZI ÖDEYEBİLMEK İÇİN KREDİYE Mİ BAŞVURUYORUZ?
Elazığ Belediye Meclisi’nin şubat ayı oturumları başladı. Belediye Başkan Vekili Aydın Kara başkanlığında başladı. Gündemde yer alan maddelerin görüşülmesi devam ederken Elazığ Belediyesi’nin elektrik borcu ve muhtelif yerlerde kullanmak için kredi çekilmesi konusu MHP’li Belediye Meclis Üyesi tarafından eleştirildi. Görüşme sırasında Belediyenin elektrik borcu için 170 milyon TL kredi çekilmesi konusunda söz alan MHP Belediye Meclis Üyesi Burak Düzenli :

‘’ Gündemin 8. Maddesini okudu arkadaşımız. Ama ben burayı hayretle karşıladım. Elektrik borcu ve muhtelif yerler denilmiş gündem maddesinde. 170 milyon kredi çekilecek. 48 ay vadeli faiz hariç ana para. Yani biz şu anda mali bütçe anlamında elektrik borçlarımızı ödeyebilmek için krediye mi başvuruyoruz. Bunu daha açabilir misiniz? Muhtelif denilmiş? Başka nerelerde sıkıntılar var? Sadece elektrik için mi kullanılacak? Ben bu duruma üzüldüm biraz. Yeni yılın ilk ayında kredi ile başlamak üzdü beni. 170 milyon anapara. Faizi de var bunun‘’ diye sordu.

AK PARTİLİ BAŞKANVEKİLİ KARA: 

Belediye Başkan Vekili Aydın Kara da çekilmek istenen krediyi icap ettiğinde kullanmak üzere çekmek istediklerini söyleyerek sözlerine şöyle devam etti:

’’Biz zaten bütçede 328 milyon bir rakam bırakmıştık borçlanma için. Biz bir karar alacağız. İcap ettiği zaman kullanacağız. Direk kullanmak için de almıyoruz bu kararı. Zaten bütçeye de bırakmışız. Bütçede bu miktar var Hepsini de kullanmıyoruz.Alalım kalsın.Biz kararımızı almış olalım.’’ dedi.

Oylamaya sunulan karar oy çokluğu ile kabul edildi. Oylama sonrası açıklama yapan MHP Elazığ Belediye meclis Üyesi Burak Düzenli şu açıklamalarda bulundu:

‘’Elazığ Belediyesi’nin elektrik borçları için 170 milyon gibi bir kredi borçlanması bizlerin red oyuna rağmen meclisten geçti. Seçimlerden önce böyle bir borçlanmaya gidilmesini uygun bulmuyoruz. Bu rakamlardan bize küçük rakamlar gibi bahsediyorlar. Ama verilen rakamlar faizi ile birlikte 400-500 milyonu buluyor. Bu miktarda borca girilmesi belediyenin mali olarak sıkıntı yasadığını ve bütçe olarak iyi yönetilmediğini gösteriyor.’’ dedi

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com