Ana Sayfa GÜNDEM, Uncategorized 5 Şubat 2024 625 Görüntüleme

MİRASTAN PAY ALMAMALARI İÇİN YILLARCA YAŞARKEN ÖLÜ GÖSTERİLDİLER

Yıllar önce Mersin’den gelerek Elazığ’a yerleşen  Nuran Küçük ve oğlu Hasan Küçük senelerce resmi kayıtlarda ölü olarak gösterildiler. Akrabaları tarafından  resmi kayıtlarda  ölü olarak  gösterilen anne ve  oğul gerçekleri para çekmek üzere gittikleri bankada öğrendiler.

Mersin’den gelerek Elazığ’a yerleşen anne – oğul bankadan para çekmeye gittiklerinde hayatının şokunu yaşadılar. Resmi kayıtlara göre anne Nuran Küçük 2016 yılında, oğlu Hasan küçük ise 2013 yılında hayatını kaybetmiş olarak gösterilmişti. Bu olayın yaşanma sebebinin miras davası olduğunu belirten Nuran Küçük, kayınvalidesi ve üvey kız kardeşinin iş birliği yaprak nüfusta ölü gösterdiklerini iddia etti.

Elazığ’a yerleşen Küçük ailesi maddi imkanların kısıtlılığı ile savaşırken ailenin tek çocuğu olan Hasan Küçük ise obezite  hastalığının pençesinde yetkililerden yardım çağrısında bulundu.

MAHALLE MUHTARININ GİRİŞİMLERİYLE YENİDEN KİMLİKLERİNE KAVUŞTULAR

Yıllarca kayıtlarda ölü olarak gösterilen aile Elazığ’a yerleştikten sonra Hicret Mahallesi Muhtarı Murat Gülbasan’ın girişimleriyle  yaşadıklarını ispatlayarak yeniden kimliklerine kavuştu. Maddi imkansızlıklarla savaşan aile, mahalle muhtarı ve mahalle sakinleri tarafından  gördüğü destek ile yeninden hayata tutundu.

EŞİMDEN KALAN MALI VERMEDİLER BU NEDENLE BİZİ ÖLÜ GÖSTERDİLER

Kayınvalidesi ve üvey kız kardeşinin mirastan pay almamaları için kendisini ve oğlunu yıllarca resmi kayıtlarda ölü gösterdiklerini iddia eden  Nuran Küçük “Eşimden kalan mal vardı ama vermediler. O yüzden bizi ölü gösterdiler.” ifadelerine yer verdi.

Küçük açıklamalarının devamında;

“Kaynanam ve üvey kız kardeşim bir olarak benim mirastan pay almamam için beni ve oğlumu 2016 yılında ölü gösterdiler. Ben eşim öldüğünden beri burada yaşıyorum çocuğumla birlikte. Muhtarımız burayı gösterdi yaşamamız için Allah razı olsun. Beni ölü gösterdiler. Kimliğimizi yeni çıkarttık. Eşimden kalan mal vardı ama vermediler. O yüzden bizi ölü gösterdiler. Eşimin annesi beni adliyeye götürerek reddetti mirastan hiçbir şey vermeyeceğim diye. Kaynanam ile Emine Ç. isimli üvey kız kardeşim birlik olarak yaptılar her şeyi. ” dedi.

DEVLETİMİZDEN YARDIM BEKLİYORUM! 

Vefat eden babasından kalan mirastan faydalanmamaları için Babaannesi ve üvey teyzesi tarafından 2013 yılında ölü gösterildiğini iddia eden Hasan Küçük olaya sebebiyet veren herkesin yargılanması gerektiğini ifade etti. Maddi imkanlarının kısıtlı olması nedeniyle tedavi göremediğini belirten Küçük, devletten yardım çağrısında bulundu.

Obezite hastalığının pençesinde yaşam mücadelesi veren Hasan Küçük, “Ben ölürsem annem ne olacak, annem ölürse ben ne olacağım? Onun bunun verdiklerini yiyip içiyoruz. Kimliklerimizi aldık ama miras hakkımızı alamadık. Tedavi olmam gerekiyor devletimizden yardım bekliyorum.”  ifadelerinde bulundu.

Küçük tedavi süreci için hastanede yatması gerektiğini belirterek;

“2016 yılında bizi öldü gösterdiler. Tarsus’ ta oldu. Beni de annemi de ölü gösterdiler. İkimize bir ev kalmış. Bize kalan miraslardan bir çöp vermediler.  Ne bir yatak, ne bir eşya, ne bir şey. Emine Çıkrıkçıoğlu ve babaannem bizi ölü gösterdiler. Mal almayalım diye yapılmış. Tarsus emniyet müdürü de benimle uğraşmış. Niye benimle uğraşıyorlar bizim arkamız yok diye. Ben bu olaya sebep olanların içeri girmesini istiyorum. Yaşadığımızı ispatlamak için dava açtık yeni kimliklerimiz var ama mallarımızı alamadık.   Allah razı olsun onun bunun verdiklerini yiyip içerek hayatımızı sürdürüyoruz.

Obezite hastalığım var. Devletimizden yardım bekliyorum tedavim için. Zar zor kalkabiliyorum. Bana annem bakıyor. Bize mal düşüyordu en az 6-7 milyon değerinde  mal vardı verselerdi bize. Beni hastaneye yatırsınlar. Ben kalkamıyorum sizlerde gördünüz. Ben insanım. Geçen gün düştüm çay dahi içemiyorum. Randevu vermiyorlar. Bir iki gün hastanede yatmak istiyorum. Anneme bir şey olsa ben ne yapacağım? Bana bir şey olsa annem ne yapacak? Ben insanım onların bir şeyini de istemiyorum ellerini çeksinler bizden yeter.” dedi.

AİLELERİ MİRAS DAVASI GİBİ BİR NEDENLE ÖLÜ GÖSTERMİŞLER

Mahalle Muhtarı Azası Celal Cirit, Küçük ailesinin başından geçenleri Harputtimes Haber ekibine anlattı. Hayat hikayesi ile yürekleri sızlatan Küçük ailesinin en büyük destekçilerinden birisinin de kendisi olduğunu belirten Cirit, ailenin bir çok sorunun çözüldüğünü ancak Hasan Küçük’ün sağlık probleminin ciddi olduğunu dile getirdi.   Mahalle olarak kalacak yer ve barınma konularında aileye destek çıktıklarını belirten Cirit, ailenin miras davası nedeniyle yıllarca Nüfus Müdürlüğünde ölü gösterildiğini kaydetti.

Yeniden kimliklerini alan Küçük ailesinin miras haklarından faydalanmadığını, ailenin  Hasan Küçük’e 1 yıllık bağlanan engelli maaşı ile hayatlarını idame ettirmeye çalıştıklarını vurgulayan Cirit açıklamalarının devamında;

“Bunlar 10 yıl önce Mersin’den Elazığ’a gelmiş yoksul bir aile. Dışarda kalmışlar, köprü altında yatmışlar kimsesiz bir şekilde. Daha sonra Muhtarımız sağ olsun kendilerini gördü mahallemizde yaşayabilecekleri 1-2 göz yer yaptılar. Ondan sonra burada yaşamaya başladılar. Daha sonra aileleri bunları Tarsus’ta miras davası gibi bir olay nedeniyle ölü göstermişler.

Muhtarımız sağ olsun ailenin mağduriyetini gerekli yerlere bildirerek nüfusta kaydını tekrardan yaptırdı. Şu anda çok şükür bir maaşları da var artık.  Muhtarımız yardımcı oluyor yardımlardan faydalanıyorlar. Maaşlarını alma konusunda da ben yardımcı oluyorum. İnsanlarımız  sağ olsun yardımcı oluyorlar. Hasan Küçük rahatsız obezite hastası. Sürekli olarak korkuları var gelecekler falan diye. O aile geldi kapıdan görüşüp gittiler.

Şu an en büyük mağduriyetleri çocuğun sağlık problemleri. Aynı zamanda çocuğun engelli maaşı sadece 1 yıllık süre ile bağlandı. Korkuları bu kesilirse ne yapacağız, nasıl geçineceğiz diye düşünüyorlar. Neden bu maaş 1 yıllık bağlandı kendisine bende anlamadım. Annesi orda kurula götürmüş. Hiç haberleri yoktu bize raporun yüzde 40 verildiğini söylediler. Bir gün hastaneye giderek araştırdık. Gidip görüştük kurulla raporu getirdik ki yüzde 73. Muhtarım sağ olsun dedi ki git al yoksa almasaydık o raporda öyle giderdi belki. Kimseleri yok yani. Bizler burada yardımcı olmaya çalışıyoruz. ” dedi.

HABER: FUNDA CANPOLAT

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com