Ana Sayfa Güncel, GÜNDEM, SİYASET, Uncategorized 11 Şubat 2024 2885 Görüntüleme

KULİS HABERCİSİ….İYİ PARTİ ‘DEN SÜRPRİZ ADAY….

Seçimlere az bir zaman kaldı. Yerel Seçim bir parti seçimi değil, hizmet edebilecek, şehrin ,ilçe ve beldenin sorunlarına çözüm getirebilecek başkanların seçimidir. Gerçi günümüzde iş biraz partizanlıkla, biraz da adayın popülerliği ile özdeşleşmiş gibi görünüyor. Nitekim  partiler de aday seçiminde güçlü isimler tercih edilerek seçim yarışına gidiliyor.

Elazığ gibi büyük şehir olma yolunda ilerleyen( ya da bizim temennimiz bu) bir şehirde şehrin potansiyeli ve nüfusu arttıkça sorunlar da büyüyor. Yani şehrin anahtarını teslim alacak olan yerel yönetici büyük bir sorumluluk ve görev yükünün altına girmiş olacak. Ümit ederiz ki bu seçimden sonra şehrin kıymetini bilen, şehri iyi gözlemlemiş ve insanlarımızı rahatlatacak önemli projelerle o koltuğu devralacak bir isim seçilsin. Dedik ya partiler sadece etiket. Bizlere şehrimizin gelişimine ve sorunlarının çözümüne önayak olacak gerçek bir yönetici lazım.

HEMEN HEMEN TÜM PARTİLERİN ADAYLARI BELLİ..YA İYİ PARTİ? 

31  Mart Yerel Seçimlerine yaklaşık 2 aydan az  bir süre kaldı. Partilerin adayları netleşmeye başladı. Elazığ’da da parti adayları netlik kazandı. Partilerin belediye başkan adayları yoğun bir seçim çalışma mesaisi yürütüyorlar. Hal böyle iken , seçimlere bu kadar az zaman kala Elazığ Kamuoyu İYİ Parti’nin neden hala bir aday çıkarmadığı konusunu merak ediyor. Elbette vatandaşlar gibi biz gazeteciler de diğer partilerin adayları belli iken İYİ Parti’nin neden hala bir aday açıklamadığı sorusuna yanıt arıyoruz.

Elbette konuyu araştırdık.Ve aradığımız yanıtı da aldık.

İL TEŞKİLATI SEÇİM KAMPANYASININ STARTINI ÖNÜMÜZDEKİ GÜNLERDE VERECEK

Malumunuz kısa bir süre önce İYİ Parti İl Başkanlığı Habip Yaşar yönetimine geçmişti. Başkan Yaşar görevi devralır almaz ilk iş olarak il teşkilatını şekillendirmek üzere harekete geçmişti. Ki geçtiğimiz günlerde de yeni il teşkilatını kamuoyu ile paylaştı. Zoru başardı aslında. Çünkü seçime kısa bir süre kala bir teşkilatı oluşturmak ve o teşkilatla seçim yarışına girmek büyük biz özveri gerektiriyor.

İl teşkilatının seçimlere hazırlık aşamasında koordineli bir ekiple çalışacağı ve adayın kamuoyuna açıklanmasının akabinde büyük bir hızla seçim faaliyetlerini yürütmek için fizibilite çalışmaları yaptıkları da kulağımıza gelen bilgiler arasında.

İYİ PARTİ GENÇ VE YÜKSEK PROFİLLİ BİR ADAYLA SEÇİM YARIŞINDA YER ALMAYA HAZIRLANIYOR

Merkeze yakın kaynaklardan öğrendiğimiz kadarı ile İYİ Parti aday belirleme konusunda oldukça titiz. 3 tane adaylık görüşmesi yapan parti, genel başkan Meral Akşener’in tabiri ile ‘hür ve müstakil’ olarak seçimlere girecek. Dolayısı ile seçimlerde adaylık yarışını göğüsleyecek, genç, cesur ve mücadeleci bir aday belirlemek istiyorlar.

Öğrendiğimize göre Elazığ’dan çıkarılacak olan aday da şehrin sevdiği ve başarılı bir genç iş adamı olacak. Şimdilik sürpriz. Ama çıkacak adayın İYİ Parti’ye büyük bir ivme kazandıracağı ve seçim yarışında iddialı bir kampanya yürüteceğini söyleyebiliriz. Öyle ki adayın şimdiden çok önemli projeleri kamuoyuna anlatacağı ve halk tarafından da ilgi ile takip edileceği de kulaklarımıza çalındı.

Ne diyelim. Tüm adaylar çok yoğun bir şekilde seçim çalışmalarını yürütüyorlar. İYİ Parti de geriden ama hızlı bir şekilde bu yarışa dahil olacak ….

 

 

 

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com