Ana Sayfa GÜNDEM, Uncategorized 16 Şubat 2024 585 Görüntüleme

ELAZIĞ ESNAF ODALARINDAN CUMHURBAŞKANINA ÇAĞRI: BİZLERE VERİLEN 7 BİN 200 PRİM GÜNÜ SÖZÜ TUTULSUN

Elazığ Esnaf Oda başkanları esnaflar için Bağ-Kur Prim gününün 9 binden 7 bin 200 güne düşürülmesi için Cumhurbaşkanına çağrıda bulundular.

Emeklilik için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan  tarafından daha önce emeklilik için 9000 prim günü şartı olan Bağ-Kur’luların, SSK’lılar gibi 7200 prim günü ile emekli olmasına imkan tanınacağı duyurulmuştu. Elazığ’daki esnaf odaları başkanları da Cumhırbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a bir çağrıda bulunarak Bağ-Kur emeklilik prim gününün 7 bin 200’e düşürülmesini istediler.

ELAZIĞ ESNAF VE SANATKARLAR ODA BAŞKANI KURNAZ: BU KONU SEÇİMDEN ÖNCE CUMHURBAŞKANIMIZIN ESNAFLARA TAAHHÜDÜDÜR

Elazığ Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Turan Kurnaz konuya ilişkin olarak yaptığı açıklamada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın esnafa 7 bin 200 emeklilik prm günü sözünü hatırlatarak:” 9 bin iş günü olan Bağ-Kur lu esnaflarımızın emeklilik hakkını alabilmesi için 7 bin 200 güne düşmesi için biz Elazığ esnaf odaları birliği olarak Sayın Cumhurbaşkanımızdan talep ediyoruz. Bu konu seçimden önce de cumhurbaşkanımızın esnafımıza taahhüdüdür. Biz esnaflar olarak 7 bin 200 yasasından yararlanmak istiyoruz. Biz esnaflar olarak gereğinin yapılmasını hükümetimizden rica ediyoruz.” dedi.

ESNAF VE SANATKARLAR KARMA ODA BAŞKANI ALBAYRAK: ESNAFLARIMIZIN DA ÇALIŞANLARLA AYNI STATÜDE OLMASINI İSTİYORUZ

Elazığ Esnaf  ve Sanatkarlar Karma Odası başkanı Hakan Albayrak da yaptığı bir açıklama ile prim gününün 7 bin 200′ düşürülmesi gerektiğini söyledi.Albayrak :” Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın esnaflarımıza verdiği bir müjde vardı. Esnaflarımızın emeklilik günlerinin 7 bin 200’e düşeceğini söylemişti. Biz Bağ Kurlu ve sigortalı insanların emeklilik şartlarının aynı olmasını istiyoruz. Esnaflarımızın çalışanlarla aynı statüde olmasını istiyoruz. Çünkü esnaflarımız burada mağduriyet yaşıyorlar. Yanlarında çalışan personel 7 bin 200 günde emekli olyrken kendileri 9 bin prim günü ile emekli oluyorlar. O yüzden bir an önce bunun esnaflarımıza müjde olarak verilmesini istiyoruz.” dedi.

ELAZIĞ ELEKTRONİKÇİLER, FOTOĞRAFÇILAR VE SAATÇİLER ESNAF ODASI BAŞKANI HAVABULUT: 7 BİN 200 GÜN BAĞ KURLU ESNAFIN HAKKIDIR

Elazığ Elektronikçiler, Fotoğrafçılar ve Saatçiler Esnaf Odası Başkanı Mehmet Havabulut da SSK lılar ile Bağ Kur’luların emeklilik prim günlerinde eşit olması gerektiğini belirtti. Havabulut şunları söyledi:

”Yerel seçimler öncesi Cumhurbaşkanımız Bağ Kur esnafınn 9 bin prim gün sayısını SSK’lılarla eşit hale getirilerek 7 bin 200 güne indirileceğini söylemişti.  Esnaflarımızdan gelen yoğun talep ve cumhurbaşkanımızın verdiği söz üzerine 7 bin 200 günün Bağ Kur’lu esnafın hakkı olduğunu ve bunun ivedilikle hayata geçirilmesini esnaf ve sanatkarlar adına talep ediyoruz.”

 

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com