Ana Sayfa Güncel, GÜNDEM, Uncategorized 20 Şubat 2024 540 Görüntüleme

DOĞRU PARTİ GENEL BAŞKAN YARDIMCISI ORKUN: ”YILDIZLAR HOLDİNG MADEN’İ ÇÖPLÜK HALLİNE GETİRMEK İSTİYOR”

Geçtiğimiz hafta Erzincan’ın İliç ilçesinde  bulunan Çöpler Altın Madeni’nde yaşanan toprak kayması sonrasında açıklamalarda bulunan Doğru Parti Enerji Politikalarından sorumlu Genel başkan Yardımcısı Cezmi Orkun aynı riskin Elazığ’ın maden İlçesinde de olduğunu söyledi.

Maden’de faaliyet gösteren Yıldızlar Holding’e Ergani Bakır İşletmesi’ndeki maden aramalarında ortaya çıkan hafriyatın mahalle üzerindeki alana yığılması heyelan riski oluşturmuştu. Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Doğru Parti Genel başkan yardımcısı Cezmi Orkun: ‘’ Ben başta belediye başkanı olmak üzere, mülki idare amirlerini ve il mülki idare amirlerini uyarmak istiyorum. Yıldızlar Holding Maden’i çöplük haline getirmek istemektedir. Her türlü yasal işlemlerin ilgililer tarafından yürütülmesini beklemekteyim.” dedi.

 

MADEN’DE FAALİYET GÖSTEREN YILDIZLAR HOLDİNG’İN ÇALIŞMALARI BİZLERİ ÜRKÜTÜYOR

Elazığ ili maden ilçesinde sakinlerinin mevcut faaliyette bulunan Yıldızlar Holding’in denetimsiz ve aymazlık içerisinde yürüttüğü madencilik faaliyetleri sonucunda gördüğü zararları paylaşmak istiyorum. Mevcut bugüne kadar ki zararları dışında gelecekte de yapacağı bir takım faaliyetler, açıkçası bizleri ürkütüyor. Nedir bu? Afşin’de sahibi olduğu gümüş tesislerinden yıllık 385 bin ton çıkardığı cevheri Maden’e taşıyacaklarını ve Maden’de flatasyon sahasında araştırma işlemine tabi tutacaklarını söylüyor ÇED raporunda. Bunun anlamı nedir? Yine ÇED raporundaki vermiş olduğu bilgiye göre, yıllık 77 bin ton atık malzeme yani pasa çıkaracağını söylüyor. Ve ÇED gerekli değildir raporu alıyor.

YILDIZLAR HOLDİNG MADEN’İ ÇÖPLÜK HALLİNE GETİRMEK İSTİYOR

Bu durum karşısında ben başta belediye başkanı olmak üzere, mülki idare amirlerini ve il mülki idare amirlerini uyarmak istiyorum. Yıldızlar Holding Maden’i çöplük haline getirmek istemektedir. Her türlü yasal işlemlerin ilgililer tarafından yürütülmesini beklemekteyim. 2007 yılından beri Yıldızlar Holding’in katledici madencilik faaliyetleri nedeni ile ilçemiz ve sakinlerine her türlü zararın verildiğini görüyor ve b en madenliyim diyen herkesin büyük bir acı çektiğini biliyorum. Bu acıyı yok etmek isteyen her bir Madenlinin ve Madenli dernek yöneticilerinin başlatmış olduğum yasal mücadeleme destek vermelerini ve ‘yeter artık bu zulüm’diye seslenişlerini duymak istiyorum. Asırlarca ülke ekonomisine ve sanayisine yadsınamaz büyüklükte katkı sağlayan ilçemiz yok edilmek isteniyor

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com